Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Heyelan tehlikesini Cumhurbaşkanı'na iletti

GÜNCEL
Heyelan tehlikesini Cumhurbaşkanı'na iletti

Sapanca İstanbuldere Mahallesi Muhtarı Abdullah Tıknaz, Beştepe’de katıldığı muhtarlar buluşmasında ilçe ormanlarında yaşanan heyelan tehlikesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletti. 
  Ankara’da 16’ncı muhtarlar buluşmasına katılan Sapanca İstanbuldere Mahallesi Muhtarı Abdullah Tıknaz, Sapanca Ormanlarında yaşanan heyelan ve sel felaketiyle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazılı ve sözlü olarak bilgi verdi.
  Mahallesinin 800-900 metre üst tarafında gerçekleşen heyelanın devam etiiğinin altını çizen Tıknaz, heyelan felaketinden dolayı akan toprağın önce dere yatağını doldurduğunu, sonra da selin mahallenin içine doğrudan girdiğini belirtti.
  Sapanca bölgesinin kışın yağış olan bir bölge olduğunu vurgulayan Tıknaz, Cumhurbaşkanına verdiği yazılı metinde “Mahallemiz tamamen heyelan ve sel tehdidi altındadır. Kurumlara yaptığımız başvurular bir sonuç vermemiş, mahallenin bir kısmı zarar görmüştür. Tamamının zarar görmemesi adına muhterem makamınıza bizzat başvurmak suretiyle mahalle halkı adına sesimizi duyurmak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
8 + 3 =