Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Gürpınar Şeker arazisi ile ilgili konuştu

“Gönlümden fuar ya da park alanı geçiyor”

GÜNCEL
Gürpınar Şeker arazisi ile ilgili konuştu

“Gönlümden fuar ya da park alanı geçiyor”

“Gönlümden fuar ya da
  park alanı geçiyor”

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hüsnü Gürpınar Şeker fabrikasının Kütahya’ya taşınması konusunu değerlendirdi. Gürpınar “Fabrika bir yere gidecekse bu alan iyi değerlendirilmeli. Gönlümden fuar yada park alanı geçiyor” dedi.
“BAŞKA YERE GİTMELİ”
Arazinin gelecekte çok değerleneceğini ifade eden Gürpınar, şu an bölgenin sanayi imarında olduğunu kaydetti. Gürpınar “Bölgenin imarını düzenleyecek olan belediyenin bu alanı kamu adına çok iyi değerlendirmesi gerekiyor” dedi. Fabrikanın şehirde iz bıraktığını söyleyen Gürpınar “Açıkçası, fabrika artık fonksiyonunu o bölgede tamamladı. Bence de fabrika başka bir yere gitmeli. Tabi il dışına çıksın onu da tartışmak gerek” şeklinde konuştu.
“LOBİ ENGELLİYOR”
Şeker pancarının ilimizde artık yeteri kadar ekilmediğine dikkat çeken Başkan Gürpınar, yılda 40 gün çalışan fabrikanın yeteri kadar rantabl olmadığını savundu. Gürpınar “Bunun yanında glikoz lobisi gerçekten çok güçlü ve şeker pancarının ekilmesini engelliyor. Kotalarda bu gizli güçlerin etkilerini görebilirsiniz. Benim gönlüm 500 dönümlük alanın kamuya açık bir yer örneğin fuar alanı veya park alanı olarak değerlendirilmesinden yana. Artık o alan özel bir kurumun. Bu işin gerçekleşmesi o kadar kolay değil”  
 

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
7 + 1 =