Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Gökhan İn: "Başkan adayı çıkmazsa ben buradayım!"

Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn, bugün Yeni Sakarya Atatürk Stadyumu'nda düzenlediği basın toplantısında, başkanlık yaptığı 80 günlük dönemde yaşanan sorunlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

SPOR
Gökhan İn:

Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn, bugün Yeni Sakarya Atatürk Stadyumu'nda düzenlediği basın toplantısında, başkanlık yaptığı 80 günlük dönemde yaşanan sorunlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Başkan Gökhan İn’in Açıklamaları

Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn, “Bu açıklamaları yapmamın nedeni, bana kongre kararı aldıran kişilere cevap niteliğindedir.” dedi.

Başkan İn sözlerine şöyle devam etti: “80 günlük başkanlık dönemimde, 80 aylık iş yaptım. Başkan seçildiğim kongrede aday çıkmayınca, Sakaryaspor kayyuma kalmasın diye adaylığımı açıkladım. Adaylığımı açıklamadan önce, Ali İhsan Yavuz, Yusuf Alemdar ve Yunus Tever’i aradım. Sizin de yönetimde olmasını istediğiniz isimler varsa, yönetim listeme ekleyeceğimi bildirdim fakat herhangi bir dönüş olmadı. Bir önceki dönem başkanı Cumhur Genç ibra edilirken, borcun 18 milyon TL olarak belirtildiğini; ancak aslında borcun 40 milyon TL olduğunu öğrendim. Ayrıca SEPAŞ’a 42 ödenmemiş fatura birikmişti. Biz hemen aksiyon alıp bu borcu kapattık. Ayrıca futbolcuların giyecek forması dahi yoktu. Bizler, kendi imzamızla borcun altına girerek forma temin ettik. Geçtiğimiz sezon sponsorumuz olan firma, bu sezonda aynı rakamlarla sponsor olmak istedi. Bir fotoğraf karesine tüm sezonun borcu ödeniyordu. Biz takımı toplam 160 milyon TL’ye kurduk, 45 milyon TL’lik borç ödedik, kasaya sadece 20 milyon TL giriş oldu.” dedi.

"Ummadık taş baş yardı."
Şehir bizden hareket bekliyor, transfer bekliyor dedik ve hemen aksiyon almaya başladık derken; ummadık taş baş yardı. Şehrimizin elektrik dağıtım firması olan Sepaş tarafından, tesisimizin elektriği sürpriz bir şekilde kesildi.


Hemen ortalığı velveleye verdiler; “Oo bu yönetim daha elektrik borcunu ödemiyor Allah sonumuzu hayretsin” falan diye…
Arkadaşlar, borç bizim değildi 2023-2024 yılları arasında tam 42 ödenmemiş fatura birikmiş, bunların da toplam tutarı bir buçuk milyon TL.
Şimdi burada akıllara gelen ilk soru, 2023’ten beri kesilmeyen elektrik, biz göreve geldiğimizin hemen akabinde neden kesildi? Hem de ben burada değilken…
Biz o gün Birol başkanım ile birlikte İstanbul’da, Beşiktaş Kulübü Başkanı Sayın Hasan Arat’ın yanındaydık. Tesisteki arkadaşlar beni aradı, durumu anlattı. Bunun üzerine ben de yönetim kurulumdan bazı isimlerin yanı sıra bir iki bürokratı aradım.


Tamam ödeyeceğiz ama bari kesmesinler, kulübün adı böyle saçma bir şeyle gündemi meşgul etmesin istedim. Sayın Sepaş Genel Müdürü de faturaların hepsi ödenmediği müddetçe elektriğin kesik olacağını söylediler. Aynı gün hızlıca aksiyon aldık, faturayı ödedik ve konu kapandı.
Ama soruyorum arkadaşlar, böyle bir şey kimin aklına gelir..?

Bu takım 160 milyona kuruldu
Gelelim futbolculara; Yerli ve yabancı olarak çok sayıda profesyonel futbolcu getirdik. Bunların 6’sı yabancı,15’i yerli. A takımı böyle kurduk. Bir de sizin çok sevdiğiniz bir konu var. 13 futbolcu, ismi belli olmayan diyorsunuz ya…

Bunlardan 2 tanesi biz geldiğimizde kulüpte vardı. Bizim bu kardeşlerimiz üzerinden para kazandığımızı ya da kulübü borçlandırdığımızı ileri sürenlere sesleniyorum; bu arkadaşların kulübümüze maliyeti sadece asgari ücret. Yani her birine asgari ücret karşılığında imza attırarak yedek kadromuzu da kurmuş olduk.


Arkadaşlar biz 1. Lig’te mücadele ediyoruz. Rakiplerimiz kimler? 650 milyona, 500 milyona, 450 milyona, takımlar kurulurken, herkesin imrenerek baktığı ve 350 milyon TL’ye kurduğumuzu iddia ettikleri takımı biz 160 milyona kurduk. Bakın tekrar söylüyorum, bu takım 160 milyona kuruldu. Futbol camiasının önemli isimleri, ‘Helal olsun bu takımı nasıl kurdun?’ diye övgü yağdırırken, bazı basın organları da ortalığı yangın yerine çevirmeye çalıştı ve sonuç olarak Sakaryaspor bugün bu halde.


Neyi amaçladınız ve böyle yaparak ne elde ettiniz, inanın anlamadım, sanırım hiçbir zaman da anlamayacağım.

"Nerede o Dükkan54’ü sattı diyen arkadaş?"
Ha bir de, 10 Milyon TL karşılığında ek olarak, Dükkan54’ü de doldurduk ve burada yapılacak olan cironun yüzde 15’ini sabit gelir olarak kulübümüze kazandırdık. Nerede o Dükkan54’ü sattı diyen arkadaş?

"Kongrede görüşürüz"
Biz halen bu kulübün başındayız ve kulübe başkan olmak isteyen bir kimsenin ilettiği bir liste henüz yok. Yani Pazar günü kongrede bir aday çıkmaması durumunda kongrede ibra ya da seçim süreçleri yaşanmayacak. Ben ve yönetimimin başkanlığı devam edecek. Ben hala buradayım. Allah’ın izniyle bu kulüp kayyuma da kalmayacak!


Olağanüstü kongre kararı alıyorum, beni kimse aramıyor… Olması gereken bu muydu, soruyorum size.
Ben takımı kurdum, şu an takımı dağıttılar. Bir hiç, bir inat uğruna… Geçen haftalarda Çorum maçında futbolcular kazan kaldırdı, futbolcuların parası taahhüt edildi. Şu an topçular gitmek istiyor. Bana bu olağanüstü kararı aldırmasalar, ben bir şekilde sözümü tutar, o paraları öderdim.
Son günlerde sayın Yusuf Alemdar, Sakaryaspor için, ne kadar güzel, yapıcı konuşmalar gerçekleştiriyor değil mi? Bu güzel açıklamaları, benim 80 günlük başkanlık sürecimde neden yapmadı?


Tekrar ediyorum; ben hala bu kulübün başkanıyım. Şimdi tesisleri gezsinler hesaplara baksınlar diye birilerini gönderiyorlar. Arkadaşlar önceki açıklamalarıma bakın, bunu zaten ben söyledim ‘’Gelin bizi inceleyin, denetleyin‘’ dedim. Ben yokmuşum gibi davranıp benim arkamdan yapılan bu oyunlara ne gerek var? Ben kapıları kime kapattım?


Önümüzdeki cumartesi günü Şanlıurfa maçı var. Salı günü Yusuf Alemdar beni aradı. ‘’Başkan biz bu maçı nerede oynayacağız?’’ dedi. Ben de şaşırdım. Bana kongre kararı aldıranlar, maç yerini ayarlayamayıp beni arıyor.


Geçtiğimiz haftalarda biz, binbir güçlükle, pendik, esenyurt stadyumlarını ayarlarken, TFF’ye bir telefon kaldırmayan bürokratlar bana genel kurul kararı aldırdıktan sonra şimdi nasıl yapacağız diye yine bana soruyorlar. Yine TFF’yi ben arıyorum…


Ben kongrede 68 oyla seçildim diye benimle dalga geçenler, o gün kongreye dahi gelmeyen, şehrin ileri gelenlerine tek laf edebildiler mi? Ben, şahsımı yalnız, Sakaryaspor’un sahipsiz bırakıldığını orada anladım.


Şimdi şehirden olmayan, şehir ruhunu taşımayan biri ya da birileri, bu kulübün başına gelsin diye deli gibi propaganda ve delege çalışmaları yapıyor.
Bu durumu da kamuoyunun takdirine ve yüce Allah’ın adaletine havale ediyorum.


Kongrede görüşürüz arkadaşlar teşekkür ediyorum…

 

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
1 + 8 =