Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Ferizli’de Geleneksel Lezzetler Yarışması Düzenlendi

Ferizli Belediyesi ve Hanımeli Aşçılar ve Üreten Kadınlar Federasyonu (HÜKAFED) işbirliğiyle "Sakarya'nın Yöresel Yemekleri" adlı yemek yarışması gerçekleştirildi.

İLÇELER
Ferizli’de Geleneksel Lezzetler Yarışması Düzenlendi

Sakarya mutfağı ve tasarım pasta kategorilerinde mücadele eden yarışmacılar, el lezzetlerini sergiledi. Yarışma, 21 Haziran Adapazarı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yılına ithafen, pazar günü saat 14:00'te Ferizli Belediyesi Sosyal Tesislerinde büyük bir katılımla yapıldı.
Yarışmanın sonunda birinciye gram altın, ikinciye chef bıçağı ve üçüncüye tabak takımı hediye edildi. Sakarya Hanım Elleri Üreten Kadınlar Derneği Federasyonu Başkanı Hatice Akman, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Federasyon olarak yöresel yemekler yarışmaları düzenliyoruz. Ferizli Derneğimiz ve aşçılar ve üretenler derneğimiz tarafından düzenlenen bu etkinlikte, Ferizli Belediyesi Sosyal ve Kültür İşleri Müdürlüğümüzün de katkıları ile eski lezzetleri tanıtıyoruz. Yarışmamızda 30 ev hanımı, yaptıkları yemeklerle yarıştı. Tasarım pastası kategorisinde 10 yarışmacımız bulunurken, ana yemek kategorisinde 20 yarışmacımız yer aldı. Ayrıca hamur işi ve tatlı çeşitleriyle de katılımcılarımızı ağırladık. Sakarya'nın çeşitli ilçelerinden ve hatta il dışından gelen profesyonel jüri üyelerimiz de değerlendirmelerde bulundular" dedi. Akman, destekleri için Ferizli Belediye Başkanı Mehmet Ata'ya ve Ferizli Belediyesi'ne teşekkür ederek, "Belediyemizin sağladığı katkılar olmasaydı bu etkinliği düzenlemek mümkün olmazdı. Başkanımız Mehmet Ata ve ekibine minnettarız," ifadelerini kullandı.
Başkan Ata, yarışmaya katılarak bir konuşma yaptı. Başkan Ata, “Böyle güzel ve anlamlı bir yarışmanın ilçemizde düzenlenmesinden büyük bir memnuniyet duyuyorum. Sakarya’nın geleneksel lezzetlerini yaşatmak ve tanıtmak adına düzenlenen bu etkinlik, kültürel mirasımızın gelecek nesillere aktarılması açısından büyük bir öneme sahiptir. Belediye olarak kültür ve sosyal etkinliklere imkanlarımız dahilinde katkı yapmaya devam edeceğiz. Toplumun her kesimine hitap eden bu tür etkinlikler, bir yandan geleneksel lezzetlerimizi yaşatırken, diğer yandan da sosyal birlikteliği pekiştirmektedir. Özveriyle bu etkinliğe katılan tüm yarışmacılara, jüri üyelerine ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Sakarya Hanım Elleri Üreten Kadınlar Dernekleri Federasyonu'nun düzenlediği bu anlamlı etkinlikte, kazananlar ödüllerini alırken, yarışma Sakarya'nın geleneksel lezzetlerini tanıtma ve yaşatma amacına hizmet etti.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
7 + 4 =