Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Ferizli’de 19 Eylül Gaziler Günü Coşkuyla Kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 19 Eylül 1921 tarihinde "Gazilik" unvanının verilmesinin yıl dönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü, Ferizli'de düzenlenen anlamlı törenlerle kutlandı.

İLÇELER
Ferizli’de 19 Eylül Gaziler Günü Coşkuyla Kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 19 Eylül 1921 tarihinde "Gazilik" unvanının verilmesinin yıl dönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü, Ferizli'de düzenlenen anlamlı törenlerle kutlandı.

Çelenk Sunma Töreni 
Saat 09.30'da Ferizli Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen çelenk sunma törenine, Ferizli Kaymakamı Hasan Balcı, Belediye Başkan Yardımcısı Naci Kıral, ilçe protokol üyeleri, siyasi parti ilçe başkanları, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri erkan, gaziler, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören, Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtı'na sunulmasıyla başladı. Ardından, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.


Günün Anlam ve Önemi Vurgulandı
Ferizli Cezaevi Jandarma Tabur Komutanlığı'ndan Jandarma Teğmen Ali Kemal Demirpolat, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparak, gazilerin ve şehitlerin milletimizin bağımsızlığı ve birliği için gösterdikleri fedakarlıklara vurgu yaptı. Teğmen Demirpolat, "19 Eylül Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsında Türk kahramanlığının taçlandığı bir gündür. Gazilerimiz, vatan sevgisinin ve fedakarlığın en yüce örneklerini sergilemiş kahramanlarımızdır. Onların cesareti ve azmi, bizlere her zaman ilham kaynağı olmaya devam edecektir," ifadelerini kullandı. 


Gaziler ve Şehit Aileleri Onuruna Kahvaltı Programı
Resmi törenin ardından Ferizli Belediyesi tarafından Fehmi Ata Sosyal Tesisleri'nde gaziler ve şehit aileleri onuruna bir kahvaltı programı düzenlendi. Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen programda, gazilerimiz ve şehit ailelerimiz ile yakından ilgilenen Kaymakam Hasan Balcı ve Belediye Başkan Yardımcısı Naci Kıral, onların taleplerini ve sorunlarını dinledi. Program sırasında duygusal anlar yaşanırken, gazilerimize ve şehit ailelerimize duyulan minnettarlık bir kez daha dile getirildi.


Gaziler ve Şehit Yakınlarından Teşekkür
Kahvaltı programına katılan gaziler ve şehit yakınları, böyle anlamlı bir günde unutulmadıkları için memnuniyetlerini ifade ettiler. Günün öneminin hatırlanması ve kendilerine gösterilen ilgi nedeniyle yetkililere teşekkür eden gaziler ve şehit aileleri, bu tür etkinliklerin birlik ve beraberlik duygusunu güçlendirdiğini belirttiler.
Program, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona ererken, katılımcılar bu özel günün anısını ölümsüzleştirdi.

 

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
1 + 7 =