Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Ferizli Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Ferizli Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu başkanlığında yapıldı. Toplantıda 2 gündem maddesi karara bağlandı.

İLÇELER
Ferizli Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Ferizli Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı, yapılan yoklamanın ardından bir önceki meclis tutanak özetlerinin oylanmasıyla devam etti.

Ferizli’de İlk Salep Hasadı Gerçekleştirildi

Toplantı öncesi son bir aylık çalışmalar hakkında bilgi veren Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, Ferizli’deKültür Ortamında Salep Yetiştiriciliği SOGEP projesi kapsamında, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı(MARKA) destekli salep yetiştiriciliğinde ilk hasadı geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiklerini belirtti. Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu; “ilçemizdealternatif üretim noktasında  salep yetiştiriciliğini  yaygınlaştırması için başladığımız çalışmalar çerçevesinde yapılan hasadın hem ilçemize hem de İlimiz ve ülkemiz adına bol bereketli kazançlar getirmesini dilerim. İlk hasadımız bereketli oldu hamdolsun. Gece gündüz demeden salep tarlamızla kendi bahçeleri gibi ilgilenenmesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hasat yaparken bazı salep türlerinin daha verimli olduğunu da gözlemledik. Verimi yüksek olan bu salep türlerini ilçemizde yaygınlaştıracağız inşallah. Üretimine başladığımız salep çiftçilerimizin yeni gözdesi olacak” dedi.

Son günlerdeülkemizde yaşanan sel felaketlerine değinen Başkan Gündoğdu, sel felaketinden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyen Başkan Gündoğdu “Rabbim böyle felaketleri bir daha yaşatmasın. Rabbim ailelerine sabır versin”temennisinde bulundu.

Ferizli’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşuile ilgilide konuşan Başkan Gündoğdu, ikincisi bu yıl gerçekleştirilen 21 Haziran Ferizli’nin Düşman İşgalinden kurtuluşunugeleneksel hale getirdiklerini, önümüzdeki yıl daha kapsamlı bir kutlama gerçekleştirmek istediklerine vurgu yaparak, Halit Molla ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygıyla andı.

Konuşmasının devamında tüm vatandaşların ve İslam Aleminin yaklaşan Kurban Bayramını kutlayan Başkan Gündoğdu, Kurban Bayramının herkese barış, huzur, bolluk ve bereket getirmesini diledi. Daha sonra meclis gündemine geçildi.

Gündemin birinci maddesinde görüşülen,Ferizli Belediyesi 2022 yılı bütçesine ek bütçe yapılması konusuoy birliği ile plan bütçe komisyonuna havale edildi.

Gündemin ikinci maddesinde iseFerizli Belediyesi 2022 yılı bütçesinde ödenek yetersizliği bulunan bölümlere ödenek fazlalığı olan bölümlerden aktarma yapılması konusu görüşülerekoybirliği ile plan bütçe komisyonuna havale edildi.

Bugün toplanılacakplan bütçe komisyonunda görüşülecek her iki madde için5Temmuz Salı saat: 10.00’da ikinci meclis oturumu düzenlenmesine oybirliği ile karar verildi.

Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, meclis üyelerine teşekkür ederek, alınan kararların Ferizli ve bölge için hayırlı olmasını temenni etti.Ferizli Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısının birinci oturumu dilek ve temennilerin dile getirilmesinin ardından sona ererken, Ağustos ayı meclis toplantısı ise tatil edildi.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
3 + 5 =