Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

“ Esnafımız Prim Farkı Düzenlemesi İstiyor ”

Sakarya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, seçim öncesi esnafın en büyük isteğinin SSK ve Bağ-Kur arasındaki prim farkının ortadan kaldırılması yönünde olduğunu açıkladı.

GÜNCEL
“ Esnafımız Prim Farkı Düzenlemesi  İstiyor ”

Sakarya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, seçim öncesi esnafın en büyük isteğinin SSK ve Bağ-Kur arasındaki prim farkının ortadan kaldırılması yönünde olduğunu açıkladı.

Esnafın beklentisini dile getiren Başkan Akdardağan, “Esnaflarımız tarafından son günlerde ısrarla bizlere iletilen önemli bir sorun bulunmaktadır. Bu isteklerin en başında sosyal güvenlik kurumu çatısı altında bulunan SSK ile Bağ-Kur'luların arasında prim farkının ciddi ölçüde olmasıdır. Örneğin Bağ-Kur'lu bir bayan sigortalı 7 bin 200 gün (20 yıl) prim biriktirmek zorundayken, erkek Bağ-Kur'lu sigortalı için bu şart 25 yıl yani 9 bin günü buluyor. Aynı tarihte işe giren bir SSK'lı bir çalışan ise 5 bin gün prim ödediğinde emekli olabiliyor. Dolayısıyla bir Bağ-Kur'lu 9 bin gün ile emekli oluyorken, yanında çalıştırdığı SSK'lı bir çalışanı 5 bin gün ile emekli oluyor ve üstelik daha fazla da emekli maaşı alabiliyor.” Dedi.  
 
Akdardağan, “Yaşanan prim gün sayısındaki farklılık esnafımızın ciddi bir sorundur. Seçim sürecine girdiğimiz bu günlerde gazi meclisimiz kapanmadan bu sorunun ortadan kaldırılması ve SSK ile Bağ-Kurlular arasındaki prim farklarının eşitlenmesi gerektiğine inanıyoruz. Yapılması gereken bir düzenleme ile hem farklı mesleklerde çalışanlar arasında bir eşitleme olmalı, hem de SSK'lılar ile Bağ-Kur'lular arasındaki prim gün farkı ortadan kaldırılmalıdır. TESK ve Federasyon Başkanımız Bendevi Palandöken nezaretinde daha önce esnafımızın bu talebi ilgililere iletilmiştir. Bizlerde bu isteği tekrar hatırlatır ve takipçi olacağımızı vurgulamak isteriz. Esnafımızın bu haklı talebi bir an önce çözüme kavuşturulmalı ve Ramazan bayramına müjdeyle girmelidir.” Dedi. 

 

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
2 + 7 =