Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Ender Serbes niye sağ yerine soldan aday olduğunu açıklad

Ender Serbes: “Bugünün CHP’si toplumun bütününü kucaklıyor.”

SİYASET
Ender Serbes niye sağ yerine soldan aday olduğunu açıklad

CHP Sakarya milletvekili aday adayı Ender Serbes, Kaynarca İlçe Başkanı Ersan Ceylan’ı ziyaret etti. Serbes, yapılan sohbette sağ partiler yerine niye CHP’den aday olduğunu açıkladı.


2011 Milletvekilliği seçimlerinde Ak Parti’den milletvekili aday adayı olan, 2020 yılında yaklaşık 1 yıl görev yaptığı Gelecek Partisi Sakarya İl Başkanlığı’ndan, biat kültüründen gelen ilkesizlerin baskı ve zorlamalarına maruz kaldıklarını ifade ederek, ”Vatana, millete zaman ve enerji kaybettirmenin bir anlamı olmadığına inandığımızdan Sakarya teşkilatı olarak bizler görevlerimizden ve partiden istifa ediyoruz” sözleriyle ayrılan Ender Serbes, CHP’den niye aday adayı olduğunu şu sözlerle anlattı:


İLKESEL SİYASET TARZINDA UYUŞMADIM

“Sakarya beni 2011 yılından beri siyaset arenasında görüyor ama başlangıcım hep sağ partiler üzerinden oldu. Sağ partilerde heyacanını duyduğum ilkesel siyaset tarzında uyuşmadığımı görünce ben geçen senenin Nisan ayında (2022) Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye oldum. Genel Başkanımız tarafından rozetim takıldı. Ve şimdi ülkenin bulunduğu bu kritik süreçte ben de partime, enerjimle, imkanlarımla, ben ne yapabilirim, varsa bir görev ben de talibim düşüncesiyle aday adayı oldum.”


AKLIMI VİCDANIMI KAPININ ÖNÜNE KOYMAM

“Bazen soruyorlar sağdan geldin, niye bir anda tam zıt sol tarafa geçtin diye. Siyasal partiler hem din değildir. Dinsel ithamlarla yaklaşılıyor, sağ partiler bunu çok da suistimal ediyorlar. Ama bugünün CHP’si, toplumun bütününü kucaklayan, herkese eşit mesafede olan. Herkesin beklentilerine ihtiyaçlarına hitap eden, hayat tarzına da saygı duyan bizim de özlemini duyduğumuz bir orta duruş, adil bir duruş sergileyen bir parti. Bana rahat siyaset yapma fırsatı sunan CHP’nin içinde böyle rahat hareket edip özgürce toplumun beklentilere ihtiyaçlarına çözüm sunabileceğimiz bir siyaset tarzı imkanı varken benim diğer partilerde olduğu gibi aklımı kapının önüne, vicdanımı kapının önüne koyup da içeri girme beklentisi olan bir yerde görev almam söz konusu değil.”

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
3 + 2 =