Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Elektronik Programlama Atölyesi Yeni Dönem Kayıtlarını Almaya Başladı

Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Şubesi Elektronik Programlama Atölyesi Koordinatörü Muhittin ARSLANTAŞ proje hakkında açıklamalarda bulundu.

GÜNCEL
Elektronik Programlama Atölyesi Yeni Dönem Kayıtlarını Almaya Başladı

Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Şubesi’nin geçtiğimiz yıl ilk defa uyguladığı Elektronik Programlama Atölyesi yeni dönem kayıtlarını almaya başladı.
Proje hakkında bilgilendirme yapan Elektronik Programlama Atölyesi Koordinatörü Muhittin ARSLANTAŞ: “Ahlak ve Maneviyat mottosuyla çıktığımız bu yolda Peygamber Efendimiz’in “Ya öğreten, ya öğrenen, ya dinleyen ya da ilmi seven ol. Fakat sakın beşincisi olma; (bunların dışında kalırsan) helâk olursun.” Hadisinde yer verdiği gibi gençlerimizi öğrenmeye ve faydalı olmaya teşvik edip gençlerimizi maddi ve manevi olarak çağın ilerisine taşıyacak eğitimler vermeyi gaye ediniyoruz. Bu süre zarfında bizlerden maddi ve manevi desteğini esirgemeyen MÜSİAD‘ın katkılarıyla kaliteli ve önemli bir eğitim sağladık. Bizim için ilk olarak başlanan bir projenin meyvelerini görmek önemliydi. Bu çalışma açısından güven tazeledik. Bu eğitimden mezun olan gençlerimizle birlikte önümüzdeki yıllarda Teknofestlere katılarak bilgimizi ve becerimizi test ederek çalışmalarımıza daha fazla gayretle devam edeceğiz. Yeni Dönem kayıtlarımız başladı. Çok gayretli ekip arkadaşlarımızla birlikte çalışmalarımız ve derslerimiz devam ediyor. Ortaokul ve Liseli kardeşlerimize kodlama atölyemizin yeni kayıtlarının başladığı müjdesini buradan vermiş olalım. ” ifadelerini kullandı.

Projenin başladığı günden bugüne bu alanda ülkemizde birçok gelişmenin yaşandığını ifade eden ARSLANTAŞ: “Hedefimiz Ülkemizin gelişmesi ve her alanda bağımsızlığını güçlendirmesidir. Bu doğrultuda, bilim ve teknolojide “Milli Teknoloji Hamlesi” olarak tanımlanabilecek bütüncül bir gelişime ihtiyaç vardır. Gençlerimizin bu konulara merakının ve bilgisinin artması adına her kademede çalışma yapılmasının gerekli olduğunu düşündük. Bu nedenle uygun ortam ve imkânlar oluşturarak Anadolu Gençlik Derneği Sakarya şubesi olarak ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik elektronik programlama derslerine başladık

TÜKETEN DEĞİL ÜRETEN GENÇLİK

“Geleceğin Dili” olarak ifade edilen ve birçok eğitim kurumunun müfredatlarına seçmeli ders olarak girmeye başlayan “Kodlama” atölyesini kurmanın gençler için büyük bir fırsat olduğunu ifade eden ARSLANTAŞ: “Kodlama Atölyemizde; öğrencilerimiz yansıtıcılık, kural öğrenme, problem çözme, analitik düşünme becerileri kazanacaklar. Yaş gruplarına özel olarak hazırladığımız atölye içeriğimizle, öğrencilerimiz tüketen değil, üreten bireyler olma yolunda “Kodlamayı” öğrenecekler. Hızlı gelişen teknolojiyi yakalayıp faydalı olmak için öğrencilerimizin, kendi robotlarını tasarlayıp, programlayarak, robotik dünyaya ilk adımlarını atmalarını önemsiyoruz. Ayrıca Robotik Atölyemizde öğrencilerimiz teknoloji kullanımı, tasarım, fen bilgisi ve matematiksel işlemler, varsayım kurabilme, özgün ve yaratıcı düşünebilme, yeni olasılıklar hayal edebilme, sebep - sonuç bağlantısı kurabilme, belirli hedefleri gerçekleştirebilen modeller üretebilme, gözlem ve ölçüm sonuçlarına dayanarak farklı fikirleri deneyebilme, şemalar ve çizimler kullanarak verileri sunabilme gibi birçok alanda yeteneklerini geliştirme fırsatı buluyorlar.

GENÇLERİ BEKLİYORUZ

Öğrenciler derslerde yerli ve milli olarak geliştirilen dene-yap kartları ve dene - yap blok yazılımı kullanılıyor. Her hafta sonu yapılan derslerde öğrencilere uygulamalı projelerle, yazılım ve kodlama eğitimi veriyoruz. Bu eğitim öğretim döneminde ise geçtiğimiz dönemlere göre hem öğrenci kapasitemizi artırıyoruz hem de eğitim kalitemizi artıracak çalışmalarla yeni döneme hazırlanıyoruz. Eğitim için seçilen öğrenciler 12 haftalık bir eğitime tabitutularak elektronik kodlamayı hem öğreniyor hem de atölyemizin sağlamış olduğu elektronik kitler ile kendi projelerini gerçekleştirebilme imkânı buluyorlar.

Bu dönem öğrenci seçimleri için takvim ise şöyle:
Son başvuru: 16 Eylül
Mülakat tarihleri: 10-18 Eylül
İlk ders başlangıç tarihi: 27 Eylül
Ortaokul ve lise öğrencilerine yöneli

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
8 + 4 =