Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

DSİ: O iddilar asılsız

GÜNCEL
DSİ: O iddilar asılsız

Devlet Su İşleri Müdürlüğü, Ballıkaya Barajı kamulaştırmalarında sıkıntı yaşandığına dair haberlere cevap verdi. Müdürlük, çalışmada vatandaşların mağdur edilmediğini açıkladı.

ÖDEME YAPILDI
Devlet Su İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Söz konusu haberlerde Ballıkaya Barajı sebebiyle vatandaşların mağdur olduğu ifade edilmektedir. Ballıkaya Barajı Rezervuar alanı ve köy ulaşım rölekasyon yollarında 1720 parselde 4706 dekar arazi kamulaştırması yapılacaktır. Kamulaştırma çalışmalarına 2013 yılı başında başlanarak,  2014 yılı sonu itibarıyla 577 parsel, 1582 dekar arazinin kamulaştırması tamamlanarak 40 milyon 901 bin 778 TL ödeme yapılmıştır” denildi.

KIYMET TAKDİR KOMİSYONU
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Kamulaştırmalarda genelde uzlaşma sağlanamamakta Bedel Tespit ve Tescil davaları açılmakta ve Mahkeme kararı sonucu belirlenen bedeller taşınmaz sahiplerine ödenmektedir. Uzlaşma sağlanan taşınmazlarda Mahkemece belirlenen değerler dikkate alınarak araziler kapama fındıklık ve çıplak tarım arazisi olarak ödemeler yapılmaktadır. Evlere verilen değerler, içinde inşaat Mühendisinin de görev aldığı ve 2942 (D.4650) sayılı Kamulaştırma Kanunun 8. maddesinde belirtilen esaslara göre oluşturulan “Kıymet Takdir Komisyonunca” yine aynı kanunun 11. Maddesi, h bendinde belirlenen esaslar dikkate alınarak o yılın Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yayımlanan sınıflama ve birim fiyatlarına göre değerlendirilmekte, binanın fiziki durumu ve yaşına göre yıpranma payı düşülmektedir.”

“ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”
Açıklamada son olarak şu bilgiler yer aldı: “Bina bedelleri ile ilgili olarak Mahkemece belirlenen fiyatlar ile İdaremizin belirlediği fiyatlar arasında fark bulunmamaktadır. Su altında kalacak köy yollarını kamulaştırma işlemleri tamamlanmış olup inşaat çalışmaları devam etmektedir. Ana yol ile ilgili çalışmalar Genel Müdürlüğümüz ile Karayolları arasında yapılan protokol ile Karayolları tarafından yapılmakta olup, bu çalışmalar Karayolları İstanbul Bölge Müdürlüğünce yürütülmektedir. Mezarlık kamulaştırmaları bedelleri Akyazı Belediyesine ödenmekte olup, yeni mezar yeri ve mezar nakilleri ile ilgili Belediye ile görüşmeler yapılmış çalışmalar devam etmektedir. Yeniden yerleşim ile ilgili Sakarya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Akyazı Belediyesi ile birlikte İdaremiz yetkileri toplantılar yaparak yer tespit çalışmaları yapılmış son aşamaya gelinmiştir.”
 

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
2 + 1 =