Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Doğru Adımlarla Yola Devam

Adapazarı Belediyesi Nisan ayı Meclis Toplantısında konuşan ve tüm çalışmalardan ayrıntılarıyla bahseden Başkan Mutlu Işıksu, “32 proje ile yola çıkmıştık, hamdolsun 60’ları aştık. Şehrin kalbi Adapazarı’mız için ilklere imza atmayı sürdürüyoruz.

GÜNCEL
Doğru Adımlarla Yola Devam

Güven ve istikrarla, doğru adımlarla yola devam.” dedi.

Adapazarı Meclis Toplantısı
Adapazarı Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem dışı bir konuşma yapan İYİ Parti’li meclis üyesi İsmail Zortul, deprem felaketi sonrasında bölge için seferber olan şehir insanına teşekkür etti. Dernekkırı Bölgesi için gerçekleştirilen doğalgaz çalışmaları için de bir teşekkür konuşması yapan Zortul, doğalgaz ulaşmayan bölgelerin de hızlıca doğalgaza kavuşması gerektiğine dair fikirlerini paylaştı. Zortul’a cevaben bir konuşma yapan Başkan Mutlu Işıksu, Adapazarı Belediyesi’nin AGDAŞ ile koordineli bir şekilde önemli çalışmalar yaptığını vurguladı. Başkan Işıksu, “AGDAŞ ile çok iyi diyaloglarımız var, bizler de Adapazarı’mızın her noktasında doğalgaz olsun istiyoruz. İnşaallah yatırımlar da artarak devam edecek.” diye konuştu. 

Denetim Komisyonu: Şeffaf, Güvenilir ve Hassas Çalışma Yapıldı
Nisan ayı meclis gündeminde de yer alan ve Denetim Komisyonu’nun kabul ettiği Adapazarı Belediyesi 2022 Yılı Faaliyet Raporu ile ilgili Denetim Komisyonu Başkanı AK Parti’li Meclis Üyesi Besim Kıratlı görüşlerini paylaştı. Faaliyet Raporu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti’li Meclis Üyesi Besim Kıratlı, “Adapazarı Belediye Başkanlığı’nın Denetim Raporu, 45 gün boyunca incelenmiş ve hazırlanmıştır. Komisyona destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Belediyemizin 2022 Gelir-Gider tablosu ile ilgili yaptığımız incelemeler neticesinde, belediye bütçesinin şeffaf, güvenilir ve hassas biçimde kullanıldığını gözlemledik. İncelenen bütçe gelir ve giderlerinin usulüne göre yapıldığı ve ihalelerin kanununa göre düzenlendiği, mali tablonun zamanında ve doğru şekilde hazırlandığını gözlemlerken, aynı zamanda gelir ve gider tablosunun Adapazarlı hemşehrilerimizin lehine göre yönetildiği ve stratejik hedeflerin olumlu sonuçlandığını gördük. Komisyondaki arkadaşlarımıza ve belediye çalışanlarımıza Denetim Raporu hazırlık sürecindeki özverileri için çok teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.” şeklinde konuştu. 

Tüm Çalışmalar Kanun ve Yönetmeliklere Uygun
Denetim Komisyonu Raporu ile ilgili eleştirilerini dile getiren İYİ Parti’li meclis üyesi Hüseyin Akçalışkan, sıklıkla doğrudan temin yönteminin tercih edildiğine dair eleştirilerde bulunarak raporda şerhleri olduğunu dile getirdi. Eleştirilere cevap veren AK Parti’li meclis üyesi Necdet Tömekçe, şerhe konu alımlar ve alımlara ilişkin belgeler incelendiğinde, tüm çalışmaların kanun ve yönetmeliklere uygun olduğunu dile getirerek, “Gerçekleştirilen çalışmalar ayrıntılarıyla incelendiğinde genel bir tasarrufa gidildiği açıkça görülecektir. Kaldı ki tüm çalışmalar Sayıştay denetçileri tarafından da ayrıntılı olarak incelenmektedir. Kanun ve yönetmeliklere uygun şekilde Adapazarı’na hizmet sunulmuştur.” diye konuştu. 

Eser Siyasetiyle Çok Çalışmaya Devam
Açıklayıcı konuşması için Tömekçe’ye teşekkür eden Başkan Mutlu Işıksu, “Biz göreve geldiğimiz ilk günden itibaren tüm görüşlere saygı duyduk, duymaya devam ediyoruz. Yaklaşık 450 milyon TL’lik bütçemizde, gelir bütçesi

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
5 + 6 =