Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

DİJİMED Başkanı İbil ‘Dezenformasyonla Hep Birlikte Mücadele Etmeliyiz’

DİJİMED Başkanı Ersin İbil, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

GÜNCEL
DİJİMED Başkanı İbil ‘Dezenformasyonla Hep Birlikte Mücadele Etmeliyiz’

Dijital Medya ve Habercilik Derneği (DİJİMED) Başkanı Ersin İbil, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle yayımladığı mesajda, “Vatandaşın haber alma hakkı için mücadele veren tüm basın mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım” dedi.
GAZETECİLER SORUMLU DAVRANMALI
DİJİMED Başkanı Ersin İbil 10 Ocak günü vesilesiyle yayımladığı mesajda meslek mensuplarının dezenformasyona karşı mücadele etme mecburiyetinde olduğunu belirtti. Başkan İbil, “Sosyal mecraların popüler hale gelmesi vatandaşın habere saniyede ulaşması kolaylığını getirdi. Bu alanı biz gazeteciler için de oldukça faydalı görüyorum. Ancak bunun getirdiği olumsuz durumlar da oluşabiliyor. Herhangi bir sosyal medya kullanıcısı ile gazeteci arasında sosyal alanlarda bir fark bulunmadığı için insanımız çok fazla dezenformasyona maruz bırakılabiliyor. Devletimiz bu durumu farkederek dezenformasyon ile mücadele için yasa çıkardı. Ancak bu yeterli olmuyor. Öncelikle basın mensubu olarak bizler sosyal medyada dezenformasyon ile mücadele etmeliyiz. Haberi hızlı şekilde ulaştırmanın önemli olduğu kadar sağlıklı bir bilgiyle ulaştırmak da çok önemlidir. Tüm meslek mensubu arkadaşlarımdan bu konuyla ilgili sorumlu davranmalarını istirham ediyorum. Dezenformasyonla hep birlikte mücadele etmeliyiz” dedi.
10 OCAK KUTLU OLSUN
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Ersin İbil, “Meslekteşlarımız çok zor şartlar altında insanımıza haber ulaştırmak için mücadele ediyor. Gazetecilik bir kamu hizmetidir. Bu anlamda gecesini gündüzüne katarak milletimize hizmet veren, doğru ve güvenilir haberi ulaştırmak için mesai harcayan tüm meslektaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” dedi.

 

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
8 + 8 =