Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Devadan Otizm Farkındalık Günü Mesajı; “Farkındayız Ve Yanındayız”

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi İl Başkanı Ercan Başnuh Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada “Otizm, eksiklik değil, farklılıktır. Otizmin farkındayız ve otizmli bireyler ve ailelerinin yanındayız.”dedi.

GÜNCEL
Devadan Otizm Farkındalık Günü Mesajı;  “Farkındayız Ve Yanındayız”

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi İl Başkanı Ercan Başnuh, Otizmin, bireylerin çevreleriyle yeterince sosyal ilişki kuramamasına yol açtığını fakat bu kendi halinde dünyaların çok değerli, nadide ve çok narin özellikler barındırdığını ifade ederken, Otizm Farkındalık Günü’ne ilişkin şunları söyledi: 

“Otizm Farkındalık Günü, otizmli bireylerin güçlü yanlarını ve potansiyellerini keşfetmek için bizlere fırsat sunuyor. Otizm, eksiklik değil, farklılıktır. Otizmin farkındayız ve otizmli bireyler ve ailelerinin yanındayız. Otizmli çocukların geleceğe hazırlanması ve özellikle istihdam alanlarında devlet imkanlarıyla desteklenmesi bir zorunluluk. Eğitim ve terapi deyince, belki de otizmli çocukların en fazla ihtiyaç hissettiği alan bu. Ancak eğitim ve terapi imkanları her ailenin elinde değil. Çok büyük bir maliyete sebebiyet verebiliyor. Otizmli çocukların sadece ailelerinin sorumlulukları bulunmuyor, devletin de bu konuda anayasal sorumluluğu bulunmaktadır. Bu konunun, aslında çözümü, aileyi aşan bir konu olarak yer alıyor. Uzun zamandır yakından ilgilendiğim farkındalığa, DEVA Partisinden Kadın Çalışmaları Başkanımız ve İl yöneticilerimizle birlikte katkıda bulunmak istedik. Yakın zamanda, otizmli çocuğu olan ailelerle bir araya geldik. Otizm Farkındalık Günü vesilesiyle otizmli bireyler ve değerli ailelerine sağlıklı huzurlu ve mutlu bir hayat diliyoruz.” dedi.  

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
1 + 1 =