Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Demokrasi ve Milli Birlik Günü Paneli

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Hukuk Fakültesi tarafından ‘Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ isimli bir panel düzenlendi.

GÜNCEL
Demokrasi ve Milli Birlik Günü Paneli

SAÜ Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen ‘Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ paneli Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, akademisyenler ve öğrencilerin katılımı ile SAÜ Hukuk Fakültesi Sabahattin Zaim Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. ’Hukuk, İktidar ve Meşruiyet’ başlığıyla Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Koca’nın moderatörlüğünde düzenlenen panele, Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat Bulut, Yalova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Osman Vahdet İşsevenler ve SAÜ Hukuk Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Alper Işık konuşmacı olarak katıldı.
Panelin açılışında bir konuşma yapan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, toplumumuzun ortak sorunlarından birinin darbeler olduğunu, millet iradesinin her zaman güçlü olduğuna dikkat çekti. 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde hayatını kaybeden şehitlerin aziz hatırasına sahip çıkarak bu organizasyona ev sahipliği yapmanın bir borç olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Al, ’15 Temmuz hain darbe girişimini unutmamamız gerekiyor. Sürekli olarak hafızamızda diri tutmalıyız. Aziz milletimiz büyük bir feraset örneği göstererek, hain cuntacılara karşı dimdik durdu. Sakarya Üniversite olarak 15 Temmuz’u toplumumuza ve öğrencilerimize sürekli olarak anlatmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz’da şehit olan tüm vatandaşlarımıza tekrardan Allah’tan rahmet, sevenlerine ve toplumumuza başsağlığı diliyorum’ dedi
Panelin moderatörlüğünü yürüten Prof. Dr. Mahmut Koca açılış konuşmasında 15 temmuz özelinde darbelerin Türk Siyasi hayatındaki etkilerine değindi. Prof. Dr. Koca, her darbe girişiminin ister başarılı isterse de başarısız olduğuna bakmaksızın belirli sonuçlar doğurduğunu söyledi. Ayrıca panelde darbelerin anayasalar üzerindeki etkileri ve meşruiyet sorunları da ele alındı.
Panelde ‘Darbeler Üzerinden Anayasaların Meşruiyetini Sorgulamak’ isimli bir sunum yapan Prof. Dr. Nihat Bulut, darbelerin anayasal düzene etkilerini hukuksal olarak değerlendirdi. Darbelerin getirdiği sınırlamalar ve özgürlükler üzerinde ki etkileri konusuna değinen Prof. Dr. Bulut, ülkemizde yaşanan darbelerden ders çıkarılması gerektiğini söyledi.
Dr. Öğr.Üyesi Osman Vahdet İşsevenler panelde ‘Araçlar ve Amaçlar Bağlamında Meşruiyet’ konusuna değindi. İşsevenler, darbelerin toplum üzerindeki etkilerini anlatarak milli egemenlik kavramının önemine dikkat çekti
SAÜ Hukuk Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Alper Işık konuşmasında ‘Milli Egemenlik İlkesine Tarihsel Bir Bakış’ başlığıyla konuşması yaptı. Dr. Öğretim Üyesi Işık, ‘’ Bu tip toplumsal olgular millet olmayı besleyen şeylerdir, her ne kadar yıkıcı etkileri olsa da milletin oluşturan şeyler bunlardır. Milli egemenlik milletin egemenliğidir, dolayısıyla egemenlik milli egemenlikten türemiştir, bunlar bizi demokrasiye götürür’ dedi.

 

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
4 + 1 =