Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Çözüm denildi sorun getirdi

GÜNCEL
Çözüm denildi  sorun getirdi

Sapanca Belediyesi’nin göldeki taşkınları önlemek amacıyla yaptığı kumdan setler çözümden çok sorun getirdi. Setin civarında kalan yürüyüş yolu yağmurlarda ayrı bir gölet haline geldi.

SULAR ALTINDA

Son 4 yılda bölgede görülen kuraklığın yanı sıra Sakarya ve Kocaeli’nin aşırı su çekmesi sonucu su düzeyi dikey olarak 3 metre azalan Sapanca Gölü, geçtiğimiz kış aylarında yaşanan kar ve yağmurlarla tam anlamıyla coştu. Su düzeyi maksimum kodun da üzerine çıkınca, en küçük rüzgarda bile Sapanca İlçe merkezinde göl kenarındaki yol ve buradaki işletmeler su altında kalmaya başladı.

SET YAPILDI AMA…

Yoğun yağmurlarda oluşan taşkınları önlemek için Sapanca Belediyesi farklı bir çalışmaya imza attı. Sahildeki yürüyüş yolu kenarına kumdan set yaparak suyun taşması önlenmeye çalışılsa da başarılı olunamadı. Yürüyüş yolu adeta çanak haline dönerken, önceki gün gelen yoğun yağış yolu kullanılmaz hale getirdi.

“İLKEL BİR PROJE”

Göldeki taşkınlığı önlemek için yapılan set çalışmasının ilkel bir proje olduğunu söyleyen İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Şube Başkanı Hüsnü Gürpınar, “Belediye önlem alayım diye ilkel bir çalışma ortaya koymuş. Daha teknik bir çalışma yapılabilirdi. Setler suyu önleyemediği gibi, set için oluşturduğunuz alan da ayrıca bir gölet oluşturmuş. Gördüğümüz kadarıyla da bu çalışma neticesinde etraf çamur deryası haline gelmiş” dedi. 

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
5 + 9 =