Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Çevreci proje, Akcoat’a İspanya’dan ödül kazandırdı

Kimyasal kaplama malzemeleri üreticisi Akcoat, 2022’deki başarılarına bir yenisini daha ekledi.

EKONOMİ
Çevreci proje, Akcoat’a İspanya’dan ödül kazandırdı

Şirket, İspanya’da düzenlenen Alfa De Oro ödül töreninde “İnovasyon” kategorisinden birincilikle döndü. Akcoat’a ödülü kazandıran “LessBox, Inkjet Seramik Mürekkepleri için Sürdürülebilir Ambalaj” projesi, dünyada ilk niteliği taşıyor. Türkiye ve İspanya’da üretim tesislerine sahip Akcoat, seramik sektörünün en prestijli ödüllerinden Alfa De Oro’da birinciliğe uzandı. İspanya’nın Valencia kentinde düzenlenen törende şirket, dünyada bir ilk olarak hayata geçirdiği ink-jet seramik baskı mürekkepleri için inovatif ve sürdürülebilir paketleme sistemiyle “İnovasyon” kategorisinde ödüle layık bulundu. Ödülü Akcoat Ceramic Global Business Unit General Manager Juan del Casar Ximenez teslim aldı.

Paketlerdeki plastiği 3 kata kadar azaltıyor

Akcoat ve Hinojosa Packaging Solutions tarafından geliştirilen “LessBox, Inkjet Seramik Mürekkepleri için Sürdürülebilir Ambalaj” projesi, seramik endüstrisinde kullanılan enjeksiyon mürekkeplerinin çevresel etkisini daha aza indirgeyerek atık oluşumunu büyük oranda düşürüyor. Yüzde 100 geri dönüştürülebilir ink-jet sürdürülebilir paketleme sistemi ile halihazırda kullanılan paketlerde bulunan plastik 3 kata kadar azaltılıyor. Proje ile ayrıca mürekkeplerin karıştırılmasında ve kullanılmasında tüm seramik sektörüne kolaylık sağlanacak ve lojistik avantajı yaratılacak. “Sürdürülebilir kalkınma anlayışıyla çevreci projeler geliştiriyoruz”

Akcoat Genel Müdürü Veysi Küçük, inovasyon ve Ar-Ge alanındaki başarılı çalışmalarının uluslararası saygın platformlarda ödüllendirilmesinin motivasyon kaynağı olduğunu belirtti. Sürdürülebilir kalkınma anlayışıyla çevre dostu ve verimliliği artıran projeler geliştirdiklerini söyleyen Küçük, “Projemiz, iş ortaklarımız olan seramik karo üreticilerinin ink-jet mürekkepleri kullanımına bağlı plastik atıkların çevresel etkisini azaltmayı amaçlayan bir paketleme sistemi sunuyor. Ürünleri paketlemek için geleneksel olarak kullanılan paketleme sistemlerinin şimdiye kadar içerdiği plastiği 3 katına kadar ortadan kaldırıyor ve atık hacmini önemli ölçüde azaltıyoruz.

Akcoat’a uluslararası bir ödül kazandıran projemizde emekleri bulunan tüm çalışanlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
1 + 4 =