Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

'Canlı bomba' haberlerine soruşturma

ASAYİŞ
'Canlı bomba' haberlerine soruşturma

Ülkemizde artan terör olaylarının ardından sosyal medyada yer alan 'Sakaryada canlı bomba' haberlerine Emniyet inceleme başlattı. Asılsız iddiaları gündeme taşıyanlar hakkında soruşturma başlatıldı.
KONUŞULUYORDU
Yaklaşık bir haftadır ülkemizde artan terör olaylarının ardından Sakarya'da da sosyal medya yalanları konuşulmaya başlandı. Çark Caddesinde, Katlı Pazar'da, Kudüs Caddesi'nde, Çarşamba Pazarında, Hendek'te ve bir çok yerde 'canlı bomba' olduğu, hatta '3 tane canlı bomba yakalandığı' haberleri Facebook ve twitterda birbiri ardına yayıldı.
İFADELER ALINDI
O haberin ardından İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü sosyal medyadaki o paylaşımlarla ilgili inceleme başlattı. Polis, öncelikle Facebook'ta Sakarya'da bir bomba yüklü araç olduğu iddiasıyla kullanım dışı bir plaka paylaşan S.A.G'nın ifadesini aldı. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı da Facebook ve Twitter'da benzer paylaşımlar yapanlar hakkında "Bilişim yolu ile sosyal medya üzerinden halkı korku ve paniğe düşürecek paylaşımda bulunmak" eyleminden soruşturma başlattı.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
4 + 8 =