Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Büyükşehir bu çatı altında ‘şifa’ üretiyor

Tarih boyunca alternatif tıp ve günlük hayatın vazgeçilmezi olan aromatik bitkiler, Büyükşehir çatısı altında şifaya dönüşüyor.

GÜNCEL
Büyükşehir bu çatı altında ‘şifa’ üretiyor

Yüce’nin talimatıyla kurulan Ali Taner Tıbbi ve Aromatik Bitki Laboratuvarı 1 yılda 222 bin adet şifalı ürün üretti. 0 doğal olan kenevir, badem, çörekotu yağı, cildi besleyen kremler, hidrosoller ve sabunlar internet satışında rekor seviyelere ulaştı.

Türkiye’nin en büyük tarımsal üretim projelerinden birine imza atarak Melen Botanik Vadisi’nde ürün eken, işleyen ve pazara kazandıran Büyükşehir Belediyesi, Sakarya için her geçen gün katma değer üretmeye devam ediyor.

Tarımsal üretimin ve güçlü bir bağışıklığın son derece önemli olduğunu tüm dünyanın fark ettiği pandemi sürecinde,bir tarım cenneti haline dönüştürülen arazilerde üretime başlayan ve şifa evlerini şehre kazandıran Büyükşehir, şifalı tıbbi ve aromatik bitkilerden üretilen 93 kalem ürünü yerel marketler ve e-ticaret platformlarında çok kısa bir sürede şifalı ürünlerini vitrine çıkardı.

Büyükşehir işleyip vitrine koyuyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi 60 kilometrelik Melen Botanik Vadisi’nde yüzlerce çeşit aromatik bitkinin üretimine başladı. İlk günden bu yana büyük ilgi gören ürünlerin

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
9 + 5 =