Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Büyük kapışma

GÜNCEL
Büyük kapışma

 

7 Haziran Genel Seçimine sayılı günler kala siyasi partilerde tempo giderek artıyor. Genel seçimlerin Sakarya’da AK Parti ,CHP ,MHP ve SP-BBP ittifakı arasında  büyük çekişmeye sahne olması beklenirken sandıktan nasıl bir sonuç çıkacağı şimdiden merak ediliyor.

AK PARTİ 6-1 YAPABİLECEKMİ ?

Aday tanıtım programının ardından sahaya inen AK Parti’de seçim çalışmaları hız kazanmış durumda. 7 Milletvekili adayının 7’sinide Ankara’ya göndermek için yola çıkan AK Parti’de teşkilatlar kırmızı alarma geçmiş vaziyette.Yerel seçimde 17 belediyenin tamamını kazanan AK Parti’de yeni hedef 7 Milletvekilinin tamamını kazanmak. Kamuoyunda genel kanaat AK Parti’nin 6-1 yapacağı yönünde.

CHP OY ORANINI KORUYABİLECEKMİ?
2011 yılında yapılan genel seçimde 1 Milletvekili adayını Ankara’ya gönderen CHP’de ise yeni hedef hem oyları, hemde milletvekili sayısını arttırmak. Seçim çalışmalarına rakiplerinden bir hayli önce başlayan CHP’de milletvekili adayları Sakarya’yı adeta karış karış geziyorlar. Kamuoyunda genel kanaat CHP’nin bu seçimde 1 Milletvekilini çıkartmakta zorlanacağı yönünde.
 

MHP’DE KAN DEĞİŞİMİ ETKİLİ OLACAKMI?
Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatlardan tepki alan Minür Kutluata’yı bu dönem aday göstermedi. Bu seçimde Ülkücü kökenden gelen Zihni Açba’yı  listenin ilk sırasından Milletvekili adayı gösteren MHP’nin ,7 Haziran’da sandıktan nasıl bir sonuç alacağı siyasi arenada merak ediliyor. Kamuoyunda genel kanaat MHP’nin 1 Milletvekilinin banko çıkaracağı , 2 ‘ncisini ise zorluyabileceği ifade ediliyor.
 

SP-BBP İTTİFAKI TUTACAKMI ?
7 Haziran’da gerçekleştirilecek  olan genel seçim ittifak yaparak girecek olan Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi’de seçimlere iddialı hazırlanıyor. Milli İttifak sloganıyla yola çıkan her iki partide bugün yapılacak olan aday tanıtım programının ardından seçim çalışmalarına hız verecek. İttifakın bu seçimlerde Türkiye genelindeki oy hedefi yüzde 15

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
5 + 3 =