Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Bu fotoğraf çok şeyi hatırlatıyor

SAÜ'de açılan bir resim sergisinde çekilen fotoğraf, Türkiye'nin yakın tarihine ilişkin bir utanç tablosunu yeniden hatırlatmaya yetiyor.

GÜNCEL
Bu fotoğraf çok şeyi hatırlatıyor

SAÜ'de açılan bir resim sergisinde çekilen fotoğraf, Türkiye'nin yakın tarihine ilişkin bir utanç tablosunu yeniden hatırlatmaya yetiyor.

 

HABER İNCELEME

Aslında unutulmuş olsa da 2007 öncesine kadar üniversitelere başörtüsü ile girmek yasaktı. Başörtüsü ile okumak isteyen öğrenciler ya saçlarını açmak yada peruk takmak zorundaydılar. 2007 seçimleri sonrasında AK Parti hükümetinin adımları ile bu yasak kademeli olarak kaldırılmaya başlandı. Üniversiteler kendi kararlarını vererek başörtülü öğrencilerine yönelik adımlar atıldı.

2011 sonrasında ise bu konuda ki düzenleme ile bu çağdışı yasak tarihin tozlu sayfalarına gömüldü. 

Bugün Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Resim Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Baskıresim Sergisi’ açılışında çekilen bir fotoğraf ise adeta unuttuğumuz şeyleri gözler önüne serdi. 

Ülkenin beyaz türklerine ait sanat sergileri, 28 Şubat'ın keskin izlerini silerek artık herkesi kapsayan bir hale gelmişti. 2011 öncesinde başörtülülerin üniversitede eğitim görecek olmasından korkarak "rejim elden gidiyor" diyenler; bugün tarihin tozlu sayfalarında yerini alırken; rejim ile değil sadece inançlarını yaşamakla işi olan başörtülü insanlar, özgürce sergi gezebiliyordu.

Yani bir küçük bir fotoğraf bile Türkiye'nin yakın tarihine ilişkin çok şeyi gözler önüne seriyordu.

Bu arada fotoğrafın çekildiği sergi Okutman Gülay İnce koordinatörlüğünde Resim Bölümü öğrenciler tarafından hazırlandı.  Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonunda sanatseverlerin beğenilisine sunuldu. Serigrafi düz baskı, Linolyum yüksek baskı, Gravür çukur baskı ve Ekslibris küçük boyutlu grafik baskı çalışmalarından oluşan 250 eser yer alan sergi 1 Mayıs tarihine kadar gezilebilecek.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
5 + 7 =