Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Başkan Gündoğdu'dan Mekke’nin Fethi ve Yeni Yıl Mesajı

Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, yeni yıl ve Mekke'nin Fethi'nin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

İLÇELER
Başkan Gündoğdu'dan Mekke’nin Fethi ve Yeni Yıl Mesajı

Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, yeni yıl ve Mekke'nin Fethi'nin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Gündoğdu, yeni yıl ve Mekke'nin Fethi'nin yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, 2024 yılı için hedeflerini ve Mekke'nin Fethi'nin önemini vurguladı.
Başkan Gündoğdu, 2024 yılı boyunca Ferizli'nin gelişimi ve hedeflerine ulaşabilmek için istikrarlı ve kararlı bir biçimde çalışmaya devam edeceklerini belirterek, "2023 yılı, ilçemizde belediyecilik faaliyetleri açısından oldukça bereketli ve verimli geçti. Bu dönemde, ilçemizin ihtiyaçlarına yönelik önemli projeleri başarıyla hayata geçirdik. Acısıyla tatlısıyla geride bıraktığımız bir yılın ardından, hedeflerimize ulaşmak için aynı kararlılıkla, aynı gayretle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Her adımımız ve sunacağımız her hizmet, siz değerli halkımızın ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olacaktır. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren, içimizde var olan ilçemize hizmet etme aşkı, 2024 yılında da ilk günkü heyecanla devam edecektir." dedi.
Mekke'nin Fethi'nin yıl dönümü için de açıklamalarda bulunan Başkan Gündoğdu, "Bugün aynı zamanda, insanlık tarihi için dönüm noktası olan ve tevhid inancının en büyük sembolü Kâbe'nin bulunduğu mukaddes şehir Mekke'nin fethinin yıl dönümüdür. Mekke'nin İslam ordusu tarafından fethedilmesi, yeryüzünün kaderini dönüştürmüş, insanlığı karanlık dehlizlerden çıkararak aydınlığa ulaştırmıştır. Mekke'nin fethi, bütün insanlığa barış ve insanlık dersi sunmuştur. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) ve ashabı, sadece Mekke'yi değil, insanların gönüllerini de fethetmiştir. Fetihle birlikte Mekke, gerçek kimliğine bürünmüş ve batıl inançlara karşı bir ilim merkezi olarak öne çıkmıştır. Mekke’nin Fethi, İslam'ın üç kıtaya hızla yayılmasının yolu açılmıştır.
Mekke’nin Fethi, bizlere coğrafyaların değil, asıl olarak gönüllerin fethedilmesinin önemini hatırlatmaktadır. Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)'in ahlakıyla insanların kalplerini kazanmanın önemi, bizim için de bir öncelik olmalıdır. Bu bağlamda, Ferizli Belediyesi olarak, 'gönül belediyeciliği' anlayışını sürdürerek, vatandaşlarımızın yüreklerinde yer almak için gayret göstermeye devam edeceğiz.
Bu duygularla, yeni yılın; ilçemize, şehrimize, ülkemize ve aziz milletimize huzur, esenlik ve sağlık getirmesini diliyorum. Birlik ve beraberlik anlayışımızın daha da pekişmesi, sevgi, muhabbet ve kardeşlik iklimi içerisinde geçen bir yıl olması temenni ediyorum. Başta değerli hemşerilerimiz olmak üzere; şehrimizin, ülkemizin, milletimizin ve tüm İslam âleminin Mekke’nin Fethi’nin yıl dönümünü ve yeni yılını tebrik ediyorum.

 

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
8 + 5 =