Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Asayiş uygulamasında silah ve uyuşturucu ele geçirildi

ASAYİŞ
Asayiş uygulamasında silah ve uyuşturucu ele geçirildi

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin il genelinde yaptığı asayiş uygulamasında çok sayıda silah ve uyuşturucu madde ele geçirilirken, aranan şahıslar da yakalandı. 
  Son günlerde artan terör olayları sonucunda Sakarya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri şehir merkezi ve ilçelerde asayiş uygulaması yaptı. Yapılan uygulamada toplam 22 bin 682 şahsın kontrolleri ve GBT sorgulamaları yapıldı. 2 bin 961 şahsın suç kaydının olduğu ancak aranmadığı ortaya çıktı. Haklarında muhtelif suçlardan yakalama kararı bulunan toplam 158 şahıs yakalanarak adli mercilere sevk edildi. Ayrıca biri cezaevi firarisi olmak üzere haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan toplam 50 şahıs yakalanarak cezaevine teslim edildi. Polisin şahısların üzerlerinde ve araçlarında yapılan aramalarda muhtelif çap ve ebatlarda 21 adet ruhsatsız tabanca, 17 adet ruhsatsız av tüfeği, 52 adet kuru sıkı tabanca ile bu silahlara ait 216 adet dolu fişek ele geçirildi.
  Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin yaptıkları denetimlerde toplam 35 şahıs “uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak” suçundan, 11 şahıs ise “uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçlarından yakalandı. Şahıslarla birlikte toplam 223 gram esrar maddesi, 391 adet uyuşturucu hap, 81 gram sentetik cannabinoid maddesi, 49 adet uyuşturucu LSD maddesi ile 34 kök Hint keneviri ele geçirilirken, şahıslardan sevk edildikleri adli mercilerce 11 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
  Öte yandan TEM Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK/KCK terör örgütüne yönelik olarak yaptıkları geniş çaplı çalışmalarda örgüte üye olmak suçundan 3 şahsı yakalayarak adliyeye sevk etti. Diyarbakır'a giden 1 şahıs da PKK/KCK terör örgütüne katılmak suçundan yakalanarak, gerekli yasal işlem yapıldı. DEAŞ terör örgütü içerisindeki faaliyetlerinden dolayı aranan 1 şahsın da yakalanarak adliyeye sevk edildiği öğrenildi.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
3 + 7 =