Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Artan Su Fiyatları Hk. Basın Bildirisi

Enflasyonun halkımızı bezdirdiği bugünlerde cep telefonlarımıza SASKİ tarafından gönderilen mesajla uyarıldık. Mesajda özetle halkımızın menfaati için “kademeli artış uygulamasından” vazgeçildiği yazıyordu. Peki uygulamaya konulan bu kademeli artış formülü neydi?

GÜNCEL
Artan Su Fiyatları Hk. Basın Bildirisi

Pek çok tüketim kaleminde uygulanan zamlar P-100 gibi afaki rakamlara ulaşınca, SASKİ yönetimi de böyle bir zammı tek seferde uygulamanın ciddi tepkilere yol açacağını bildiği için iktisatta “bileşik faiz formülü” denilen bir uygulamayla zam yapma kararı aldılar. Yani tek seferde P zam yapmak yerine her ay kademeli olarak civarı zamlar yaparak esasen tek seferde yapacakları zamdan çok daha fazlasını yapmış oldular. Bileşik faize göre her ay bir sonraki ayın üstüne eklendiği için tek seferde yapılacak bir zamdan daha fazlası halkın cebinden çalınmış oluyor.

Pek çok ilçemiz için (Adapazarı, Erenler, Serdivan) Eylül 2022 için Birim Fiyat 8.34 TL ve atık su bedeli 1.54 olarak uygulanırken Ekim 2023’de Birim Fiyat 18.22 TL, atık su bedeli ise 6.38 e çıkmıştır. Görüldüğü üzere Tüik enflasyon verilerinin çok üzerinde bir artış söz konusudur. Temel ihtiyaç olan suyun fiyatı bu denli artarken eş zamanlı olarak SASKİ’nin hizmet kalitesinde bir artış göremiyoruz. Gördüğümüz tek şey karşımıza her mecrada çıkan Başkan Yüce’nin dev posterleri, resimleri oluyor.

Sahi Belediyenin Başkanın şahsi imaj çalışmalarına ayırdığı bütçe ne kadar bunu merak ediyoruz doğrusu?

Her birimizin cep telefonuna gelen ve bir lütuf gibi ifadeler içeren mesajda esasen halk olarak nasıl soyulduğumuzu görmüş olduk. Saha taramalarımızda halkımızdan bu konuda ciddi şikâyetler alıyoruz. İnsanlar su faturalarının nasıl olurda elektrik faturalarını geçtiğini merak ediyorlar. Büyükşehir’i ve SASKİ yönetimini halka doğruları anlatmaya davet ediyorum.

                                                                                                                                              SAADET PARTİSİ

                                                                                                                                              SAKARYA İL BAŞKANI

                                                                                                                                              HASAN ZENGİN

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
2 + 7 =