Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

AKM’de Kandil Dinletisi

Sakarya Tarihi Türk Müziği Topluluğu ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde 6 Ekim Perşembe günü akşamı saat 19.00’da AKM’de “Mevlid-i Nebî” isimli Tasavvuf Müziği Konseri gerçekleştirilecek.

GÜNCEL
AKM’de Kandil Dinletisi

Tasavvuf müziğinin gönüller tabibi Hz. Peygamber için yazılmış ilahilerinin icrâ olunacağı programın solistliğini Kemalcan ERGÜN yaparken, Sakarya Tarihi Türk Müziği Topluluğu üyeleri ona iştirak edecekler.

Topluluk kurucularından Halkla İlişkiler Sorumlusu Emre ÇİLELİ; topluluğun yeni dönem programlarına Mevlid-i Nebî temasıyla “Güzellerden Güzel,Resûl-i Ekmel” ile başlamanın sürûrunu yaşadıklarını belirtti. Yeni dönem koro çalışmalarının pek yakında başlayacağını bildiren Çileli, ilgili vatandaşlarımızın yeni dönem sınavı ve ders tarihini, topluluk sosyal medya hesaplarından takip edebileceklerini söyledi.

Topluluk kurucularından Neyzen Yunus Uray ise yeni kültür sanat sezonun herkese hayırlı olmasını dilerken, uzun yıllardır münferit yapılan çalışmaların bir çatı altında toplandığına temas edip “Çok sesin birliğini yaşıyoruz ve bu beni geleceğe dair daha da umutlandırıyor. Bir olmanın eşsiz huzurunu içimde hissediyorum. Öyle ki yeni başlayan genç arkadaşların iştiyakı, bizi işimize daha da çok sarılmaya sevk ediyor” dedi.

Koro Şefi ve Topluluk Kurucu Solisti Kemalcan ERGÜN ise “Malumunuz insan serapâ gönül demektir. Gönüllü olarak ve gönülden yaptığımız bu işi ne kadar güzel sözlerle aktarmaya çalışsam da yetersiz kalacaktır. Bendeniz, gönüller sultanını yâd edip yolumuza ışık tutacak, gönüllerimizi titretecek bu programa, yani halimizi arz edeceğimiz bu akşama bütün gönül dostlarını bekliyoruz demekle yetineceğim. Unutmamak lazım ki bütün karanlıkları aydınlatacak küçücük bir ışıktır” dedi.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
1 + 4 =