Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Akgün: "Sakarya da neden şeffaflıktan bahsedemiyoruz?"

İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Fatih Akgün, 14.043 Eğitim Çalışanını ilgilendiren ve Sakarya'daki tüm ilçeleri de kapsayan maaş promosyon anlaşmasını yakından takip ettiklerini belirtti.

GÜNCEL
Akgün:

İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Fatih Akgün, 14.043 Eğitim Çalışanını ilgilendiren ve Sakarya'daki tüm ilçeleri de kapsayan maaş promosyon anlaşmasını yakından takip ettiklerini belirtti.

İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Fatih Akgün yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "14.043 Eğitim Çalışanını ilgilendiren ve Sakarya'daki tüm ilçeleri de kapsayan ilki 16.03.2023 Cuma günü saat 14.00'te gerçekleşen maaş promosyon anlaşmasını yakından takip ediyoruz. Eğitim Çalışanlarına sadaka gibi verilen tekliflerin yanı sıra ihale şartnamesindeki garabetler de gözümüzden kaçmadı. Enflasyon gerçeği gözardı edilerek bir çok eğitim çalışanın 2023'ün Kasım ayında alacağı tutar için şimdiden ihaleye çıkılmasının mantığını anlamış değiliz" diye ifade etti.

"Zaman kaybının sebebi neydi"

Akgün: "Eğitim paydaşları, geçen sene bankaların kurumlara 40 bin gibi rakamlar verdiği dönemde, maaş promosyon sözleşmelerinin iptal edilmesini talep etmiş Sakarya'nın eğitim yöneticileri  bu haklı taleplere kulak tıkamıştır. Sonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün geldiği noktada ihale kapsamı daraltılmış bir kaç ilçeyi kapsayacak şekilde tekrarlanmıştır. O zaman bu kadar zaman kaybının sebebi neydi?" diye belirtti.

"Vatandaşımız için soruyoruz"

Akgün: "Ferizli ilçemizde banka ile olan sözleşme, Şubat ayında bitmiş eğitim çalışanları Nisan'ı beklemek zorunda kalmıştır. İhale sürecinde eğitim paydaşlarına neden fikirleri sorulmamıştır? Birçok eğitim  sendikasının gözlemci olarak ihale sürecine katılma talepleri neden reddedilmiştir? Bizler bir gizlilik görüyoruz. Bir kaç İl Millî Eğitim Müdürlüğü promosyon ihalesini canlı yayınlamış ve şeffaf davranmışlardır. Sakarya'da neden şeffaflıktan bahsedemiyoruz? Eğitim çalışanlarının olduğu gibi tüm devlet memurlarımızın da sesi olmaya devam edeceğiz. Bizler vicdanları yaralayan, halkımızda rahatsızlık uyandıran her konunun müdahiliyiz. Eminiz ki sizde bu konulara kurumunuzu zan altında bırakmayacak cevaplar vereceksinizdir. Aksi takdirde vatandaşın düşüncelerinde ne kadar haklı olduğunu ve ithamların doğru olduğunu tüm kamuoyu görecektir"diye konuştu.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
9 + 3 =