Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Aile hekimleri iş bırakıyor!

GÜNCEL
Aile hekimleri iş bırakıyor!

Aile Hekimleri Cuma günü (yarın) Türkiye genelinde iş bırakma eylemine gidiyor. Sakarya Aile Hekimleri Derneği bugün iş bırakacaklarını açıklayarak, talep ettikleri konularda iyileştirme istedi.

NE İSTİYORUZ?
Sakarya Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Rıdvan Karagöz  Sakarya genelinde ki aile hekimlerinin iş bırakacağını açıkladı. Yazılı bir açıklama yapan Karagöz, “Aile hekimliği çalışanları,  doktorları ebeleri hemşireleri son zamanlarda huzursuz. Bunu ya gittiğimiz aile sağlığı merkezlerinde duyuyor, yâda kendilerinden her dokunduğumuzda bir ah şeklinde duyuyoruz. Peki aile hekimleri yada aile sağlığı çalışanları ne istiyor ? Daha çok para mı ? Daha az çalışmak mı ? Tabi ki hayır . Zaten en büyük sıkıntımız da bu. Bizleri vatandaşla karşı karşıya getirmek ve toplumsal saygınlığı azaltmak için maalesef bunlar kullanılıyor” dedi.
ŞARTLAR İYİLEŞTİRİLSİN
Karagöz sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz halen sağlık çalışanlarına yapılan şiddetle ilgili bir yaptırım yapılmamasına itiraz ediyoruz. Emeklilik haklarımızla ilgili hiç bir gayret gösterilmemesine itiraz ediyoruz. Her yıl sağlıkla ilgili gün ve haftalarda bahsedilen ama bir türlü yapılamayan yıpranma payı ile ilgili çalışma yapılmamasına itiraz ediyoruz. Sözleşmeli çalıştığımızı ve sözleşmelerimizde yazmasa bile idare tarafından birçok görev verilebileceğine itiraz ediyoruz. Vatandaşın istemese bile bize muayene gelmediği zaman maaşımızdan kesinti yapılmasına itiraz ediyoruz. Aile hekimliği sistemiyle koruyucu hekimlik, aşılama oranları ve takip oranları artmışken bunları devam ettirmek yerine bizleri nöbet denen ama ne vatandaşa nede bize faydası olmayan uygulamalara itiraz ediyoruz.”
CUMARTESİ NÖBETİ
Sorunlarını sıralayan Karagöz, “Geçen sene aile hekimliği çalışanlarını sorumlulukları olmadıkları hastane acillerinde görevlendirdiler. Haklı itirazlarımız sonucu Acil nöbetleri son buldu. Ama bakanlık bir kere nöbet demişti ve bu sefer cumartesi icat edildi. Bakanlığa sorduk, dedik ki hakikaten ihtiyaç mı var? Kaç hasta bakılıyor kaç hasta müracaat ediyor. Hadi bakanlığı boş verin. Sakarya Halk Sağlığı Müdürlüğüne soralım. Cumartesi günleri kaç hasta muayene olmayı talep etti. Yarıya yakını ASM cezalardan endişe ettiği için cumartesi çalışıyor” diye konuştu.
EYLEMLERE NEDEN DESTEK YOK
Bu kadar sorunları olmasına rağmen eylemlere destek verilmediğini ifade eden Karagöz, “Her grupta olduğu gibi sağlık camiasında da farklı siyasi görüşleri olan oluşumlar mevcut. Her oluşum kendi çıkarları doğrultusunda aile hekimlerini bir oraya bir buraya sürüklemeye çalışıyor. Biz Sakarya Aile Hekimleri Derneği olarak bünyemizde her siyasi oluşumdan üyelerimiz olmasına rağmen apolitik kimliğimizle 22 Mayıs da yukarıda saydığımız gerekçelerin iyileştirilmesi talebiyle çalışmıyoruz” dedi.
 

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
1 + 5 =