Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Aday adayları için kritik hafta

GÜNCEL
Aday adayları için kritik hafta

KRİTİK HAFTA
AK Parti’de üst kurul aday belirleme  çalışmalarına devam ediyor.  MHP’ de şu sıralarda  aday adaylarıyla ilgili internet üzerinden teşkilat temayülü  yapılırken ,CHP’de ise milletvekili adayları için  Genel Merkez yoklaması ile belirlenecek.
 

9 FAVORİ İSİM
AK Parti’de Üst Kurul çalışmalarına başladı. AK Partiye yakın kaynaklardan elde edilen bilgilere göre Üst Kurul’un önündeki listede  9 kişinin yer aldığı , bu isimlerin  Ayşenur İslam, Ali İhsan Yavuz, Mustafa İsen , Recep Hacıeyüpoğlu, Ender Serbes, Recep Uncuoğlu,  Ali İnci , Çiğdem Erdoğan Atabek ve Recep Soytürk olduğu ifade ediliyor. Öte yandan Üst Kurul’un henüz Sakarya dosyasını açmadığı yine edinilen bilgiler arasında yer alıyor.
 

ÖZKOÇ VE ISIR İKİLİSİ
2011 yılında yapılan genel seçimde ilimizden bir  milletvekili çıkartan CHP Sakarya’da ön seçim yapmadı. Milletvekili adaylarını merkez yoklamasıyla belirleyecek olan CHP’nin Sakarya’da Mevcut Miletvekili Engin Özkoç’u yeniden birinci sıradan aday göstermesi beklenirken , ikinci sıra ise Erdoğan Isır’ın yazılabileceği ifade ediliyor. Cumhuriyet Halk Partisinde kesin listenin hafta sonuna kadar netlik kazanacağı belirtiliyor.
 

KUTLUATA VE ÜNVER
Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili adaylarını merkez yoklamasıyla belirleyecek. Milletvekili adaylığı için Sakarya’dan  14 başvurunun olduğu  MHP’de şu sıralarda internet aracılığı ile teşkilat üyelerinin görüşleri alınıyor. İnternet temayülünün tamamlanmasının ardından aday adaylarıyla ilgili son kararı  Genel  Başkan Devlet  Bahçeli’nin verecek. Sakarya’da Münir Kutluata’nın birinci sıradan aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılırken , ikinci sırayı ise Orhan Ünver’in alacağı ifade ediliyor.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
1 + 2 =