Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Adapazarı Meclisi Dernekkırı Millet Evi’nde Toplandı

Adapazarı Belediyesi Temmuz Meclis toplantısı Dernekkırı Millet Evi’nde gerçekleştirildi.

GÜNCEL
Adapazarı Meclisi Dernekkırı Millet Evi’nde Toplandı

Millet Evi’nin açılışını çok yakında yapacaklarını söyleyen Başkan Işıksu, “Sosyal Hayata Dair Her Şey sloganı ile hayata geçirdiğimiz, Dernekkırı Bölgemizin önemli ölçüde ihtiyacını gideren Millet Evi’mizde, toplantılar, buluşmalar, düğün ve sünnet cemiyetleri, kültür sanat programları, Belediyemizin Bilgi Evi dersleri, Halk Eğitim Müdürlüğünün dersleri, ilçe milli eğitim ve ilçe tarım müdürlüklerinin eğitim programlarına ev sahipliği yapıyor, hülasa çok zengin fonksiyonları ile faaliyete geçmiş bulunuyor. Adapazarı’mıza hayırlı olsun.” dedi.

Vaatler Hayata Geçiyor

Adapazarı Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı, Dernekkırı Millet Evi’nde gerçekleştirildi. Toplantı başlarken bir konuşma yapan Başkan Işıksu, “Bugün meclis toplantımızı icra ettiğimiz Dernekkırı Millet Evi, bizim seçim vaatlerimizde yer alan Millet Evleri projelerimizin ikincisiydi. İlkini biliyorsunuz Taşkısığı’nda hayırsever destekleriyle tamamladık. Taşkısığı ve Dernekkırı Millet Evlerimiz faaliyete geçti hamdolsun ve açılışlarını planlıyoruz, inşaallah yakın zamanda iki Millet Evimizin de açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

Sosyal Hayata Dair Her Şey

Dernekkırı Millet Evi ile ilgili ayrıntılı bilgiler veren Başkan Işıksu, “Meclis toplantımızı yaptığımız bu alanda Eski Tütün Hangarı vardı ve hakikaten mezbelelik bir alandı. 4 bin 500 metrekare arazi üzerinde 900 metrekare kapalı alanda görüyorsunuz çok güzel bir çalışmayı şükürler olsun tamamlamış olduk.Sosyal Hayata Dair Her Şey sloganı ile hayata geçirdiğimiz, Dernekkırı Bölgemizin önemli ölçüde ihtiyacını gideren Millet Evi’mizde, toplantılar, buluşmalar, düğün ve sünnet cemiyetleri, kültür sanat programları, Belediyemizin Bilgi Evi dersleri, Halk Eğitim Müdürlüğünün dersleri, ilçe milli eğitim ve ilçe tarım müdürlüklerinin eğitim programlarına ev sahipliği yapıyor, hülasa çok zengin fonksiyonları ile faaliyete geçmiş bulunuyor. Burada, Akıl Oyunları, Okuma ve Yazma, Giyim, El Sanatları, Ahşap Boyama, Resim, Satranç, Taekwando, Kuran-ı Kerim, İngilizce, Pilates dersleri ile ana sınıfı çalışmaları bulunuyor ve şu anda kayıtlar devam ediyor. Ayrıca Yuvam Sokak’taki Merkez Bilgi Evi’nde Yaz Okulumuz başlıyor. Taşkısığı Millet Evimizde, 15 Temmuz Camili ve Yağcılar Mahallelerimizdeki Bilgi Evlerimizde Yaz Kurslarımız başlıyor. Kayıtlar sürüyor. Birbirinden zengin içeriklerle onlarca alanda kapsamlı kurslar ilgi duyanları bekliyor.” dedi.

İnsana Dokunan Hizmetler

Işıksu konuşmasının devamında; “Evet aslında şu noktaya temas ediyoruz. 84 mahallemizde ihtiyaçları tespit ederek hakikaten mahallelerimizde yaşayan insanımıza dokunan hizmetler sunuyoruz. Parklar, sahalar, sosyal tesisler, millet evleri, kreş ve gündüz bakımevi, çocuk hakları projeleri ve daha birçoğu... Biz Adapazarı’mızın bugününü daha da güzelleştirirken yarınlarını da en güzel şekilde planlamak için gayret ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Adapazarı, Dayanışma ve Muhabbetin Merkezi

Haziran meclisimizden bu yana heyecanlı ve bir o kadar da gayretli süreçlerden geçtiklerini söyleyen Başkan Mutlu Işıksu,“Önce Taşkısığı Sosyal Tesislerimizi bir düğün töreni ile faaliyete geçirdik. Ardından 21 Haziran programlarımızı gerçekleştirdik. Ferizli ve Söğütlü Belediye Başkanlarımızla birlikte o ilçelerimizde de yer alan nitelikli programlara hep birlikte katıldık, ecdadımızı rahmetle yad ettik. Tarihi Uzunçarşı’mızda çok güzel bir kortejimiz oldu, esnafımızla buluştuk. Yerel Kültür Derneğimizle birlikte Orhan Camii’mizde çok güzel bir mevlid programı yaptık. 21 Haziran akşamı da Poyrazlar’da çok güzel bir bayrak yürüyüşü ile Sanatçılar Sinan Şimşek ve Oğuzhan Koç’un verdiği konserlerle harikulade bir akşam yaşadık. Poyrazlar’da oluşturduğumuz Etkinlik Sahnesi gölün kıyısında 20 bini aşkın hemşehrimizi buluşturdu. Liselerde yaptığımız programlarda üniversite sınavına girecek genç kardeşlerimize söz vermiştim ve sözümüzü de tutmuş olduk. Gençler çok büyük ilgi gösterdiler, sınav streslerini de böylelikle atmış oldular. O gün bizimle olan tüm meclis üyelerimize, ailelerimize ve genç kardeşlerimize ve tabii ki basın mensuplarımıza hassaten teşekkür ediyorum. 21 Haziran programlarının peşinden Sakarya Ticaret ve Sanayi Odamızın ev sahipliğini yaptığı Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Adapazarı Belediyesi olarak bizlerin de destek olduğu festburada alışveriş ve etkinlik festivali Tarihi Uzunçarşı ve Çark Caddemizde gerçekleşti. Meclis Üyemiz Behlül Bayrak, SATSO Ticareti Geliştirme Komisyonu olarak ciddi gayret gösterdi. Kendisine de teşekkür ediyoruz. Adapazarı, ticaretin, dayanışmanın, bereket ve muhabbetin merkezi. Bundan sonra da şehrin kalbinde programlar artarak devam etsin bizler de destek olalım temennisinde bulunuyoruz.” dedi.

Ada Hayat Uygulama İhalesi 7 Temmuz’da

Ada Hayat Projesi ile ilgili gelişmelerden söz eden Başkan Işıksu, “Mutabakatta vardığımız son oran yüzde 99,99 ve 273 hak sahibi imza attı. Rekor mutabakat ile ilk ihalemizi yaptık. Artık sıra Uygulama İhalesinde. Ada Hayat Projemizin Uygulama İhalesini (mevcut yapıların yıkımı ve projenin yapımı) 07 Temmuz 2022 Perşembe günü saat 11.00’da Orhangazi Kültür Merkezi'mizde gerçekleştiriyoruz inşaallah. Taşınma süreci çok hızlı devam ediyor. Taşınmalarını hızla gerçekleştiren tüm esnafımıza çok teşekkür ediyoruz. Bizler de hatıralarla dolu Adapazarı Belediyesi binamızı 24 Haziran Cuma akşamı taşınmaya başladık ve Orta Mahalle, Çeşme Meydanı Caddesi No:9’daki geçici binamızda 27 Haziran Pazartesi sabahı başladık. Müthiş bir organizasyonla tüm mesai arkadaşlarımız taşınma sürecinde aktif yer aldılar ve kısa sürede belediye binamızı taşımış olduk. Hepsine tekrar meclis üyelerimiz huzurunda teşekkür ediyorum. Var olsunlar. İşte bu sinerjiyle, işte bu enerjiyle, Adapazarı Belediyesi ailesi olarak Adapazarı’nda Hayat Var demeye ve projelerimizi bir bir hayata geçirmeye devam edeceğiz inşaallah.” şeklinde konuştu.

Paylaş ki Bayram Olsun

Adapazarı’nın yaklaşan Kurban Bayramı’nı da tebrik eden Başkan Mutlu Işıksu, “Belediyemizin bu bayram sloganı “Paylaş ki bayram olsun.” Mutluluğu, muhabbeti, bereketi, ibadeti, tüm güzellikleri paylaş ki bayram olsun.”

Alandüzü Sosyal Tesisleri Açılıyor

“Temmuz ayında da bayram sonrası inşaallah Alandüzü Sosyal Tesisleri’ni 24 Temmuz’da faaliyete geçirmiş olacağız.”

En İyi Anket Seçimdir

“Bu arada dün Çankırı Dodurga’da bir seçim oldu. Çankırı'nın Orta ilçesine bağlı Dodurga Belde Belediye Başkanlığı seçimini, yüzde 87,02'lik oy oranıyla AK Partimizin adayı Hasan Hüseyin Kaşıkçı kazandı. Hasan Başkanı kutluyoruz. En iyi anket seçimdir. Dodurga seçimlerinde de bunu görmüş olduk, Cumhur İttifakı net bir sonuçla seçimi almıştır. Hayırlı olsun.”

15 Temmuz Vurgusu

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle 15 Temmuz 2016 yılında vatanımızı hain terör örgütlerine FETÖ’ye, PKK’ya ve tüm işbirlikçilerine, uzantılarına, kötü niyetlilere teslim etmeyen, gözünü kırpmadan şehadete yürüyen kahraman şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyorum. Gazilerimize de selam ve saygılarımı iletiyorum. Rabbim birliğimizi daim eylesin. Rabbim hainlere fırsat vermesin. Daha güzel, daha müreffeh yarınlara hep birlikte ulaşabilmeyi bizlere nasip eylesin.” ifadelerini kullandı.

İYİ Partili Bıçkıcı’dan Başkan Işıksu’ya Teşekkür

Gündem dışı konuşmalarda söz alan İYİ Parti Meclis Üyesi Ahmet Bıçkıcı, 21 Haziran Adapazarı’nın Kurtuluşu ile ilgili düşüncelerini paylaştı ve Dernekkırı Millet Evi için Başkan Işıksu’ya teşekkür etti. Bıçkıcı, “Gururla ve mutlulukla Dernekkırı Millet Evi’mizde meclis toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Mutlu Başkanı ve ekibini tebrik ediyoruz. Dernekkırı için ihtiyaç vardı ve bu ihtiyaç giderildi. Hayırlı olsun.” dedi.

Meclis Gündemi

Konuşmaların ardından 10 maddelik meclis gündemine geçildi. Gündemin 4 maddesi oybirliğiyle kabul edilirken, 5 madde imar, 1 madde hukuk komisyonlarına oy birliğiyle havale edildi. AdapazarıMeclisi 5 Eylül Pazartesi saat 14.00’da Orhangazi Kültür Merkezi’nde toplanacak.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
7 + 4 =