Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

44 konteyner daha Sakarya’dan yola çıktı: “Yaraları hep birlikte saracağız”

Büyükşehir Belediyesi 44 konteyneri daha İskenderun’a yolladı. İskenderun’da kurulacak konteyner kente ulaşacak konteynerin yanı sıra 150 adet soba, 1 tır dolusu odun, kömür ve su bölgeye gönderildi.

GÜNCEL
44 konteyner daha Sakarya’dan yola çıktı: “Yaraları hep birlikte saracağız”

Başkan Ekrem Yüce, “Bizlere düşen yaralara merhem olmak ve karınca kararınca depremzede kardeşlerimize faydalı olmaktır. Bu mübarek ay içerisinde çalışmalarımıza devam edecek olup depremzede kardeşlerimizin yaralarını sarmaya devam edeceğiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi deprem bölgesine yönelik sürdürdüğü yardım çalışmalarına devam ediyor. Daha önce 80 adet konteynerin İskenderun’a yollayan Büyükşehir, 44 adet konteyneri daha İskenderun’a doğru yola çıkardı. Arifiye İstasyonunda düzenlenen programla bölgeye gönderilen konteynerlere ilave olarak 150 adet soba, 1 tır dolusu odun, kömür ve su bölgeye gönderildi.

Emeği geçenlere teşekkürler
İskenderun’da kurulacak konteyner kente gönderilmek üzere düzenlenen programa Başkan Ekrem Yüce’nin yanı sıra AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, ilçe belediye başkanları, Arifiye Gar Müdürü Ömer Faruk Korkmaz, muhtarlar, STK ve oda temsilcileri, Büyükşehir bürokratları, kurum müdürleri, milletvekili aday adayları, iş insanları, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı. Bölgeye gidecek olan konteynerlerde incelemelerde bulunan Başkan Yüce, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Sakarya fedakarlıkta bulunuyor
Depremzede kardeşlerimiz için gece gündüz çalıştıklarına değinen Başkan Yüce, “Ayların şahı olan bin aydan hayırlı Ramazan-ı şerife kavuştuk. Ramazan merhametin, paylaşmanın, kardeşliğin, muhabbetin, karşılıksız sevmenin, kardeşlerimizin halinden anlamanın ayıdır. Hepimizin yüreklerini yakan depremden sonra yaralarımızı sarmak için ilk günden itibaren çalışıyoruz. Hepimiz hem şehrimizdeki hem ülkemizdeki hem de dünyadaki kardeşlerimiz için dua ediyor ve fedakârlıkta bulunuyoruz. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak depremin meydana geldiği ilk günden itibaren depremzedelerimiz için çalışmaya sadece Sakarya’mızda değil, afet bölgelerinde de devam ediyoruz. Bu mübarek ay içerisinde de çalışmalarımıza devam edecek olup depremzede kardeşlerimizin yaralarını sarmaya devam edeceğiz” dedi.

Sakarya’nın yardım eli deprem bölgelerinde
Bölgede gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgiler paylaşan Yüce, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak depremin meydana geldiği ilk günden itibaren bölgedeki çalışmalara güçlü bir katkı sağlıyoruz. Diyarbakır’da depremin izlerini silmek için çalışmalarımıza devam ederken çocuklarımızı unutmuyoruz ve onlar içinde oyun parkları kuruyoruz. Çocuklarımızın kendilerini daha iyi hissetmeleri ve yaşadıklarının şokunu azaltabilmeleri için mobil etkinlik tırımız ile buluşturduk. Kahraman Maraş’ta ise altyapı çalışmaları kapsamında şebeke yenileme ve içmesuyu imalatı gerçekleştirdik. 5 bin kişiye hizmet eden çamaşırhane hizmetimiz devreye girdi. Bunun yanı sıra Kahramanmaraş’ta depremzede esnaflarımız için 50 konteynerden oluşan iş merkezi kuruyoruz” diye konuştu.

Adıyaman ve İskenderun’a konteyner kent
Başkan Yüce, “Sizi En İyi Biz Anlarız diyerek Adıyaman’da 400 konteynerlik Kardeşlik kentimizde öncelikle; SASKİ eliyle bölgenin altyapısı, içme suyu ve atık su çalışmalarını başarıyla tamamladık. Adıyaman Altınşehir’de; iş adamlarımızın ve STK kuruluşlarının destekleriyle konteyner kentimizin çalışmalarına başlamıştık. Çocuk oyun grubu, mescit, derslik, kütüphane, sağlık tesisi, kıraathane, çamaşırhane, basket sahası ve rehabilitasyon merkezinin yer aldığı konteyner kentimizi hızla tamamladık. Hatay’da ise Sakarya Mahallesinde kurduğumuz Aşevi ve Mobil Hizmet Aracı sayesinde binlerce depremzedeye günün her saatinde hizmet veriyoruz. İskenderun ilçesinde 250 konteynerlik kardeşlik kenti için çalışmalarımıza devam ediyoruz. İçerisinde Çocuk oyun grubu, mescit, derslik, kütüphane, sağlık tesisi, kıraathane, çamaşırhane, basket sahası ve rehabilitasyon merkezinin yer aldığı konteyner kentimizi hızla tamamlamak için gündüz gece çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
1 + 9 =