Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

40 dakika mercek altında

ASAYİŞ
40 dakika mercek altında

Karasu’da adliye’den kaçarken takip eden polis tarafından tabanca ile vurularak öldürülen 19 yaşındaki Mazlum K.nin ölümüyle ilgili ayrıntılar ortaya çıkarken merak edilen elindeki tabancayı nasıl temin ettiği.
3 POLİS
Karasu İlçesinde haftanın son günü olan Cuma sabahı Karasu adliyesinden firar eden Diyarbakır nüfusuna kayıtlı 19 yaşındaki Mazlum K.nin polis tarafından tabancayla vurularak öldürülmesiyle ilgili olarak Karasu Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma sürerken ölümle ilgili ayrıntılarda netleşmeye başlarken 3 polis memuru ifade verdi.
AYRINTILAR
Karasu İlçesinde yaşanan olayla ilgili ayrıntılar Doğan Haber Ajansı tarafından servis edildi. Buna göre Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ilçe merkezinde iki ay önce meydana gelen hırsızlık olaylarının şüphelisi olarak aranan Diyarbakır nüfusuna kayıtlı Mazlum K.'ı İstanbul'da  yakalayarak Karasu İlçesi'ne getirdi. Geceyi Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde geçiren şüpheli Mazlum K., ifadesinin alınmasının ardından hakkında düzenlenen evrakla sabah saatlerinde Karasu Adliyesi'ne sevk edildi.
KAÇTI
Hükümet konağında ikinci katta bulunan adliyede ifade vermek üzere mahkeme salonuna getirilen  19 yaşındaki şüpheli kimlik bilgilerinin verilmesi sırasında kelepçeleri çıkartıldığı anda yanında bulunan polis memuru Fesih B.yi iterek etkisiz hale getirip ikinci kattan aşağı atlayarak kaçmaya başladı.
40 DAKİKA SONRA
Olayda başı kalorifer peteğine çarpan polis memuru yaralanırken, kaçan şüpheli Mazlum K.'ı, izini kaybettirdi. Daha önce Karasu ilçesine hırsızlık amaçlı olarak geldiği belirlenen genci bulabilmek için Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler bölgede arama yaptılar.
TABANCA
Firarinin kaçtığı andan yaklaşık 40 dakika sonra adliyeye 500 metre uzaklıkta bulunan Kabakoz Mahallesi Meslek Lisesi arkasında hırsız firarisi bulundu. İddialara göre elinde silah bulunan şüpheliye durması için polisler 'dur' ihtarı yaparak uyarı ateşi açtı. Ancak şüpheli Mazlum K. kaçmayı sürdürünce açılan ateşle öldü. Sol ayağından ve sol göğsünden vurulan  19 yaşındaki gencin üzerinde ise kuru sıkıdan bozma tabanca bulundu
NEREDEN BULDU?
Karasu Cumhuriyet Savcılığı ölüm sonrasında  bölgede bulunan 3 polis memurunun ifadelerini alıp  gencin ölümüne neden olan kurşunun hangi tabancadan çıktığının belirlenmesi için tabancaları krimanal incelemeye gönderildi. Bu arada firari gencin tabancayı nereden temin ettiğinin belirlenmesi için de kapsamlı araştırma başlatıldı. Araştırmada gencin kaçtıktan sonra geçen 40 dakikalık süre içerisinde tabancayı nereden temin ettiğinin tespiti için bölgede bulunan güvenlik kameraları tek tek incelenmeye alındı. Polis kurşunuyla ölen 19 yaşındaki Mazluk K.nin İstanbul Adli Tıp Kurumundaki otopsisi sonrasında ailesine verildi.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
9 + 6 =