Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

2 Aday yarıştı

Türk Metal’da Meriç dönemi

GÜNCEL
2 Aday yarıştı

Türk Metal’da Meriç dönemi

Türk Metal İş Sendikası Sakarya Şubesinin 11. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Yeniden aday olmayan Şahin Kaya’nın yerine 2 aday yarıştı. 20 delegenin katıldığı seçimde Olcay Meriç 111 oy alırken, Erol Bülbül 80 oyda kaldı.

YOĞUN KATILIM
Serdivan Belediyesi Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen genel kurula Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Türk Metal İş Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Aslıyüce, Ak Parti Milletvekili Aday adayı Enver Toçoğlu, Türk İş İl Temsilcisi Cemal Yaman, Sendika Başkanları ve delegeler katıldı.
KAYA ADAY OLMADI
6 yıldır Türk Metal Sendikası’nın Şube Başkanlığı görevini yapan ve genel kurulda aday olmama kararı alan Şahin Kaya,  “ Bugün bu kürsüde son 6 yılını sizlerle paylaşan, sizlerin huzuru, refahı ve mutluluğu için gayret gösteren bir şube başkanı olarak konuşuyorum. Şube başkanlığım bugün sona eriyor. Bu genel kurulda aday olmayacağım. Çünkü gerek sendikanın gerekse benim sahip olduğum demokrasi anlayışı buna izin vermiyor. İşyerlerinde yapılan delege seçimlerinin sonucunda, bizim demokrasi ahlakımız bunu gerektirdiği için bu genel kurulda aday olmayacağım. Elbette ki demokraside çareler tükenmez. Ama demokrasiye aykırı davrananlar tükenir. Bende tükenmek yerine demokrasinin bana gösterdiği yolda yürümeye karar verdim” dedi.   
GENEL KURUL
Kaya’nın ardından kürsüye çıkarak konuşmasını yapan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, “ Ülkemizde sendikal hareket çok önemli bir darboğazdan geçiyor. Gerçekten zor günler yaşıyoruz. Yasal grev hakkını kullanan sendikalar toplum karşısında suçlu ila ediliyor. Bastırılmış işçi sınıfı greve bile çıkamıyor. Türkiye’de sendikal işçi sayısı giderek azalmakta, 1980’li yıllarda iki buçuk milyon sendikalı sayısı bugün bir milyonun altında. Artık Sendikalar için ya hep ya hiç zamanıdır. Ya güçlü olacağız ya da hakkımıza razı olup bir kenarda duracağız. Bu ülkede emeği ile çalışanlarla ilgili her şeyi tribünden izleyeceğiz. Bize dayatılan anlayış işte budur. Şimdi de son kalemiz olan kıdem tazminatı hakkımıza saldırıyorlar. Hep bizden almaya çalışıyorlar. Ancak biz onların istediği düzene uymayacağız. Onların istediği düzende insanca yaşamak yok. Ama yağma yok yağma yok. Biz burada olduğumuz sürece sonuna kadar direneceğiz. Kıdem tazminatı Türk İş’in kırmızıçizgisidir” dedi.
TOYOTA FABRİKASI
Türk Metal olarak TOYOTA Fabrikasında da örgütleneceklerini söyleyen Kavlak, “ Sendikanın bahsedilmeyen TOYOTA fabrikasında artık tük metal konuşuluyor. İşverenin bize karşı yaptığı bütün çalışmalara rağmen örgütlenme çalışmalarımız devam ediyor. TOYOTA meselesi sadece Türk Metal’in değil Türk İş’in de meselesidir. Bu mücadele Türk İş’in Adapazarı’nda verdiği onur mücadelesidir. Biz Adapazarlı olan genel başkanımızla gurur duyuyoruz. Onun isteyip de çözemeyeceğimiz sorun yoktur. Adapazarı çok önemli sendikacılar yetiştirmiştir. Bu iş burada sendikacıyım diye gezen herkesin meselesidir. Biz eninde sonunda TOYOTA2da örgütleneceğiz. Türk Metal’in bayrağını oraya dikeceğiz. Burada aday olan iki arkadaşımızın yarışı bizlere güç katacaktır. Şahin Kaya kardeşimize de emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
2 ADAY
Sendikalarda değişimin genel kurullardan geçtiğini söyleyen Olcay Meriç, “ Türk Metal 21. Yy sendikasıdır çağdaştır. Türk metalin kalbi metal işçilerinin insanca şartlarda çalışması için atar. Sadece bizlerin değil ailelerimizin de sendikasıdır. İşte bunun için sadece bizlerin değil ailelerimizin de kalbi Türk Metal için atar.  Bizim ilacımız sosyal sendikadır. İşçi hareketinin üzerindeki kabuğu kırmak için sosyal sendikacılığı bizlere gösteren genel başkanımıza teşekkür ediyorum. Değişim kaçınılmazdır. Güçlenmek için bir araçtır. Hedefimiz Türk Metal bayrağı daha yukarılar çıkarmaktır ”dedi.
İŞÇİ HAKLARI
İşçi sınıfının hakkını savunmaktan başka amaçları olmadığını söyleyen Erol Bülbül,” Neden aday olduğum sorulmuştu. Şunu herkes bilmeli koltuk sevdalısı değiliz. Kimse ile bir göbek bağımız yok. Onun bunun adamı değiliz. Bu iş sizin işiniz değil diyenlere aldırmıyoruz. Bizler bu yola çıkarken kendine güvenen herkes aday olabilir lafına itimat ederek aday olduk. Şimdi sizlere soruyorum, sizce bu kongre adil bir kongre mi? Bizler bu yola çıkarken hiçbir patrondan icazet almadık. Sakarya Şubesi olarak sonuna kadar hakkı savunacağıma söz veriyorum” dedi.

 

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
7 + 5 =